Naslovnica Novosti Bergamo kupio 12 električnih Solaris autobusa

Bergamo kupio 12 električnih Solaris autobusa

1192
0
PODIJELI

U subotu, 3. februara, Solaris je predao 12 električnih autobusa prevozniku iz Bergama. To su prva vozila ove vrste u Italiji ovog poljskog proizvođača. U martu ove godine, na aerodromu ATM u Milanu biće još 10 Urbino električnih autobusa.Za Solaris, koji je do sada isporučio skoro 850 vozila u Italiju, narudžbe iz Bergama i Milana su još jedan dokaz priznanja na tom tržištu. Italijanski ministar za životnu sredinu Maurizio Martina i gradonačelnik Bergama Giorgio Gori učestvovali su u svečanoj primopredaji prvih električnih Solaris autobusa u Italiji.

“Veoma sam zadovoljan povjerenjem italijanskih kupaca u naš brend. Izborom dokazanog i cijenjenog modela na tržišt, Solaris Urbino 12 Electric, Bergamo se priključio mnogim gradovima Apeninskog poluostrva, gdje su prisutni Solarisovi autobusi. Ne zaboravimo da je ovaj model i dobitnik prestižne nagrade “Bus of the Year 2017””, kazao je Zbigniew Palenica, potpredsjednik kompanije Solaris Bus & Coach.

Urbino na električni pogon za italijansko tržište napajaju osovine sa integrisanim motorima za vuču snage od 2×125 kW. Struja se skladišti u setu Solaris High Energy baterija ukupnog kapaciteta 240 kWh. U vozilima za oba kupca, proizvođač je koristio moderne touch-screen displeje koje je samostalno dizajnirao. Punjač s mogućnošću istovremenog punjenja dva autobusa snage 40 kW koristi se za dopunjavanje energije.

Dok će dvanaest električnih Solarisa za ATB Bergamo biti prvi Solaris autobusi u ovom italijanskom gradu, već su dobro poznati u Milanu. Tokom 2014. i 2015. godine 125 autobusa Urbino 12 isporučeno je u Milano. Samo 2017. godine u Italiji je bilo 225 autobusa sa Solarisovim znakom. Najveći ugovor u historiji poljskog proizvođača takođe dolazi sa italijanskog tržišta – 360 InterUrbino autobusa, koje je naručila rimska kompanija Cotral.