Naslovnica Novosti Nakon autobusa kreću i Flix vozovi!

Nakon autobusa kreću i Flix vozovi!

1860
0
PODIJELI

Pet godina nakon što su prvi FlixBus autobusi krenuli na svoje putovanje,  evropski broj 1 u svoju zelenu mrežu dodaje i mrežu željeznica. FlixTrain započinje sa redovnim vožnjama 24. marta 2018. godine u Njemačkoj. Prve destinacije koje će povezivati su Hamburg, Düsseldorf i Köln. Do kraja 2018. godine FlixTrainom će se povezati ukupno 28 destinacija širom Njemačke.“Autobus i voz savršeno se nadopunjuju. Kako smo u FlixMobility dodali i FlixTrain, dostupni smo još većem broju putnika” – izjavio je André Schwämmlein, direktor i suosnivač FlixMobility grupe. “Ovim potezom želimo demonstrirati kako daleka putovanja mogu biti udobna i po vrlo pristupačnim cijenama” – dodao je André.

FlixTrain će od 24. marta postati dio FlixBus zelene mreže širom Njemačke, nudeći tako dodatnu alternativu osobnim vozilima te bolju povezanost. Prve tri destinacije nadopunit će se novima te će do kraja godine biti umreženo 28 destinacija dostupnih željeznicom.

“Nastojimo pružati cjenovno povoljnu, ali i ekološku alternativu putovanjima osobnim vozilima. Cilj FlixMobilitya jest uvjeriti putnike i one koji će to tek postati kako je korištenje javnog prevoza na dužim rutama udobna opcija. S našom novom mrežom koja čini kombinaciju autobusa i vozova, kreiramo održivi koncept za budućnost mobilnosti” – izjavio je Schwämmlein.

Od početka poslovanja 2013. godine, FlixBusom je putovalo preko 100 miliona putnika koristeći 250.000 dnevnih veza. U 2018., FlixMobility će nastaviti s investicijama u razvoj mreže, uključujući nove međunarodne linije te nove destinacije kroz 27 zemalja u kojima FlixBus trenutno posluje. Osim Evrope, FlixBus će započeti sa operacijama u Americi početkom ljeta 2018., s prvim vezama kroz Kaliforniju i južno-zapadni dio SAD.

“U posljednjih pet godina, FlixBus je iz temelja promijenio način na koji se putuje širom Evrope. Zajedno s FlixTrainom i lansiranjem novih linija u Americi, želimo omogućiti još većem broju putnika održivo i udobno putovanje u sljedećih pet godina” – zaključio je Schwämmlein.