Naslovnica Novosti Otokar bilježi sjajne rezultate u prodaji

Otokar bilježi sjajne rezultate u prodaji

1592
0
PODIJELI

Najnoviji posao koji je turski proizvođač autobusa Otokar dobio podrazumijeva isporuku autobusa u Jordan. Narudžba grada Amman iznosi ravno 100 autobusa, uključujući 40 autobusa modela Kent i 60 vozila modela Vectio. Vozila će sa radom na ulicama Ammana početi ove godine.Otokar, kompanija u Koç Grupi, nastavlja da podržava javni prevoz u 50 zemalja sa svojim autobusima. Prednosti koje Otokar autobusi donose su njihov dizajn, ergonomija i tehnologija koja je rezultat uspješnih 55 godina iskustva u autobuskoj industriji. Serdar Görgüç, generalni direktor Otokara, rekao je da je tender dobijen preko Al-Adyat Al-Sareeah Latejaret Al Aleyat Co., podružnicu Jordanske Manaseer grupe i distributera Otokara u Jordanu. “Autobusi koje proizvodimo, fokusirajući se na očekivanja naših korisnika te razmatrajući njihove potrebe, nastavljaju da oduševljavaju na inostranim tržištima. Otokar će tako olakšati javni prevoz u Ammanu, koji ima četiri miliona stanovnika i isporučit ćemo naša moderna i ekološki prihvatljiva vozila ove godine”.

Gradonačelnik Ammana, Yousef Shawarbeh, izjavio je da će mladi ljudi, stariji i osobe sa invaliditetom putovati udobnijim, sigurnim i ekološki prihvatljivim vozilima u okviru glavne transformacije grada u energetici, okolini, infrastrukturi i javnom prevozu: “Naručili smo 100 autobusa u različitim dimenzijama kako bismo pružili bolju uslugu našim građanima te pomogli u smanjivanju saobraćajnih gužvi, što je problem za Amman kao i za sve velike gradove. Sa 100 novih autobusa ove godine ćemo ponuditi našim stanovnicima najbolju flotu u regionu, a u sklopu transformacijskih radova autobusi će imati visoke standarde uključujući i elektronski sistem plaćanja. Pored našeg ekološki prihvatljivog transportnog sistema, mi ćemo ubrzati i infrastrukturne radove i projekte za poboljšanje cesta”.Ukupno 40 Kent autobusa, koji će biti isporučeni, pružit će vrhunsku udobnost za putnike s niskim podom i prostranim enterijerom. Pored modernog dizajna enterijera i eksterijera, ekološki prihvatljivog motora, superiornog upravljanja na cesti i ekonomičnosti, Kent također nudi dodatnu prednost niskih operativnih troškova.

Vectio je vozilo kojem se divi veliki broj šutnika širom Evrope i koji se izdvaja sa svojim modernim dizajnom enterijera i eksterijera, moćnim motorima, upravljanjem na cesti i vrhunskim performansama, kao i ekonomičnosti. Sa niskim podom i rampom za pristup invalidskim kolicima na izlazu, autobus olakšava osobama sa invaliditetom, starijim osobama ili ljudima sa bebama da lakše i brže uđu i izađu iz vozila. Sa velikim i širokim prozorima, prostranim enterijerima i klima uređajem kao standardom, putnici će uživati u udobnoj i prijatnoj vožnji. Autobusi sadrže sisteme koji su u skladu sa evropskim sigurnosnim normama i obezbeđuju maksimalnu sigurnost kod ABS, ASR i retarder.Ovo je najnoviji posao za Otokar, pošto je nedavno objvljeno i da će vodeći autobuski brend u Turskoj glavnom gradu Rumunije – Bukureptu isporučiti 400 autobusa u poslu vrijednom 98,3 miliona eura, što je najveći turski izvoz autobusa ikad. Isporuka prvih 100 autobusa se očekuje za ovo ljeto, a preostalih 300 za sljedeću godinu. Osim Rumunije, Otokar je zabilježio odlične rezultate i u Srbiji, gdje je Lasta iz Beograda kupila veći broj novih gradskih autobusa. Dobar rezultat Otokar bilježi i u BiH, gdje je njihov predstavnik UBE Store zabilježio veliki pomak u isporuci vozila, a vrijedi spomenuti i prvu isporuku najnovijeg modela Sultan Mega, kao i prodaju pet takvih vozila u Crnu Goru.