Naslovnica Novosti MAN Lion's Coach C novo pojačanje u Bosna tours

MAN Lion's Coach C novo pojačanje u Bosna tours

2220
0
PODIJELI

Nakon što su krajem 2017. godine nabavili jedan MAN Lion's Coach L, rukovodstvo kompanije Bosna tours iz Travnika, krajem februara je odlučila pojačati svoj vozni park sa još jednim MAN autobusom. Ponovo je pala odluka na troosovinski model, ali za razliku od prethodnika, ovdje se radi o kraćoj varijanti trosovinske izvedbe sa oznakom C ili R09. Inače, to je tek drugi takav u Bosni i Hercegovini, a prvi se nalazi u voznom parku Centrotransa iz Sarajeva.

Iz Bosna tours su poručili da žele da svojim putnicima i dalje osiguraju udobno, komforno, sigurno i kvalitetno putovanje kako na linijskom prevozu za Švicarsku, tako i na vanlinijskim vožnjama, pa je MAN idealna kombinacija. Uz sve to, njegovi agregati osiguravaju efikasnu i ekonomičnu vožnju, a jednostavno održavanje i laka dostupnost rezervnih dijelova je svakako dodatni plus za svaku kompaniju koja posjeduje bilo koji MAN autobus.Novi MANeken ima dužinu od 13,260 mm, što je za za 540 mm kraće od standardne troosovinske verzije. Ostale dimenzije u širini i visini su iste. Zbog kraće dužine i prtljažni prostor je smanjen sa standardnih 12,1 m na 10,7 m3. Pokreće ga Euro 4 MAN motor snage 328 kw tj. 440 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem koji ima šest brzina. Autobus je 2009. godište i na satu ima 734.000 kilometara. Ono što je također bilo presudno u kupovini ovog vozila je činjenica da je kupljen direktno od vlasnika u Njemačkoj tako da je generalno stanje vozila izuzetno dobro i očuvano. Interesantno je da su oba kratka troosovinca MAN Lion's Coach u BiH u plavim nijansama boje.Unutrašnjost prati vanjski izgled pa je tako unutrašnjost urađena u kombinacijama plave i sive boje da bi bilo sve u tonu i skladno. Enterijer je klasični “MANovski”, a u unutrašnjost se pored vozača i suvozača može smjestiti 52 putnika. Vlasnik nam je rekao da čak razmišlja i o preuređenju na 48+1+1 kako bi putnici imali što više komfora na putovanjima. Putnici će se udobno smjestiti na Kielovim sjedištima koja imaju rukonaslone do hodnika, bočno pomjeranje, naslon za noge te mrežicu za lične stvari i stolić. Da putovanja budu sigurna pobrinuće se brojni MAN sigurnosni sistemu, a da putovanja prođu brže i ugodnije pobrinuće se i Blaupunkt audio/video sistem uz pomoć dva 19-inčna monitora. Putnicima će biti na raspolaganju i sistem grijanja i klime, toalet, kuhinja, a drugi vozač će se moći kvalitetno odmoriti i pripremiti za rad u prostoru za odmoru koji se nalazi kod drugih vrata nasuprot toaletu.

Dvostruka troosovinska MAN akvizicija u kratkom vremenskom roku će sigurno dati pozitivne reakcije i rezultate u daljem poslovanju kompanije Bosna tours. Osim dalje obnove voznog parka koji je najavljen za ovu godinu, najavljeno je i aktiviranje nekih novih linija, ali ćemo vas o tome blagovremeno izvjestiti.

Kao i uvijek, pripremili smo vam i fotogaleriju novog MAN Lion's Coach autobusa u voznom parku: