Naslovnica Novosti Scania isporučuje 250 autobusa za Lagos

Scania isporučuje 250 autobusa za Lagos

1071
0
PODIJELI

Scania će u saradnji sa brazilskim proizvođačem autobusa Marcopolo isporučit 250 autobusa u nigerijski grad Lagos. Autobusi će biti isporučeni u prvoj polovini 2018. godine, a vozila je narušila kompanija Transport Services Ltd (TSL), koja će također biti odgovorna za servisiranje i održavanje voznog parka.

“Izbor Scanije i Marcopola kao dobavljača je u skladu sa našom strategijom preuzimanja vodeće uloge u javnom prevozu u Nigeriji. Ove kompanije isporučuju robusne autobuse koji su udobni za putnike, a koji također imaju i niske operativne troškove”, kazao je direktor kompanije TSL Deji Wright.

U Nigeriji, kao i u drugim zapadnoafričkim zemljama, u toku je poboljšanje i modernizacija sistema javnog prevoza, što predstavlja odličnu poslovnu priliku za Scaniju. “Naša strategija za ispunjavanje snažnog povećanja potražnje je da formiramo partnerstva sa velikim gradovima u regionu i ponudimo moderna i održiva transportna rješenja”, izjavio je Fredrik Morsing, MD za Scania West Africa. Autobusi koji će biti isporučeni Lagosu biće Marcopolo Viale, izgrađeni na Scania 2-osovinskoj niskopodnoj šasiji sa 9-litarskim motorom snage 250 KS. Ova kombinacija će garantovati autobuse sa veoma dobrom radnom ekonomijom, velikim kapacitetom putnika i udobnošću, uključujući i lako ukrcavanje/iskrcavanje putnika. Pored ovih 250 autobusa, Marcopolo će isporučiti još 50 autobusa svog modela Volare, koji će biti izgrađen na šasiji Volkswagen Caminhões e Ônibus (Volksbus 10.150OD).

Scanijini napori da pojačaju svoje prisustvo u regionu Zapadne Afrike započeli su osnivanjem kompanije u Gani, gde su od 2014. godine isporučili ukupno oko 400 autobusa. Pored preuzimanja odgovornosti za servisiranje i održavanje autobusa, Scania je doprinijela i u dizajniranju sistema autobuskih usluga i obuci vozača.