Naslovnica Novosti BusBam preuzeo četiri nova Sunsundegui SC7

BusBam preuzeo četiri nova Sunsundegui SC7

2128
0
PODIJELI

Kompanija BusBam iz Almerije (Bus Almeria Madrid SL) je preuzela svoja četiri nova autobusa Sunsundegui SC7.  Vozila su urađena na šasiji Volvo B11R, te su opremljena sa efikasnim i ekološkim motorom Volvo koji ima snagu od 460 konjskih snaga i ispunjava Euro 6 ispušne norme. Isporučeni su 13-metarski modeli koji mogu primiti 54 putnika. Putnici će na raspolaganju pored standardne opreme (WC, klima uređaj, audio/video oprema itd.) tokom putovanja moći uživati i u prednostima koje nudi 26 USB priključaka za punjenje telefona, 220 V utičnice i dva ekrana, od 22 i 19 inča, za gledanje filmova tokom putovanja.

Sva četiri nova autobusa su u identičnoj boji i šemi, a bitno je spomenuti da su svi opremljeni sa Hidrel platformom i mjestom za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Također, od opreme možemo spomenuti i Bi-LED osvjetljenje, Eberspacher dodatno grijanje, kameru za vožnju unazad, kameru za snimanje putničkog prostora te brojne sigurnosne sisteme. Sva vozila ispunjavaju uslove i za školski prevoz.

Kompanija Bus Madrid Almeria SL je osnovana 2011. godine, radi obavljanja koncesije redovnog servisa za putnike opšte namjene između Madrida i Almerije, koji je zvanično otvoren 1. avgusta 2011. godine. 15. jula 2016. godine je otvorena linija i između Almerije i Kartagene. Vozni park do sada je činilo šest Irizar PB autobusa, a vozni park je sada prošiten sa četiri nova Sunsundegui SC7.