Naslovnica Novosti Disko na točkovima: MAN Lion's City GL

Disko na točkovima: MAN Lion's City GL

2053
0
PODIJELI

Zglobni autobus dužine 18 metara, obično služi za prevoz velikog broja putnika u gradskom saobraćaju, međutim MAN Bus Modification Center pokazuje da takav autobus može biti ekskluzivni disco-klub – Lion's City Disco.

Stručnjaci MAN BMC (Bus Modification Center) pretvorili su dosadni gradski autobus u disco-klub na točkovima, u kojem se može zabavljati, družiti i plesati oko 50 posjetilaca. Autobus je opremljen šankom sa tri frižidera, posebnim hladnjacima za pivo, DJ konzolom, vrhunskim razglasom sa subwooferima, te inovativnim konceptom osvjetljenja u LED tehnologiji, smještenim u strop.

Dizajneri osvjetljenja zadržali su fokus na individualnim i jedinstvenim rješenjima: ekskluzivni koncept sa LED tehnologijom i okolnim LED svjetlima, u salonu stvara fascinantne efekte. Strop autobusa odražava Disco svjetla. Elementi se mogu pojedinačno kontrolisati, stvarajući impresivnu svjetlosnu emisiju koja odgovara ritmu muzike. Hi-fi sistem snage 5 x 700 W je specijalno razvijen za autbus i prilagođen je uslovima vozila, što su obavili audio inženjeri. U stražnjem dijelu vozila nalaze se dva pretvarača snage po 5 kW koji osiguravaju energiju za sistem svjetla i zvuka, bežični ruter, dvije li-Ion baterije i sistem upravljanja baterijama.

„Fokusirali smo se na organske oblike prilikom dizajniranja enterijera autobusa. Disco-bus će svakako privući pažnju , njegova oprema i struktura, čine ga jedinstvenim u Evropi“ tvrdi Heinz Kiess, šef prodaje i marketinga MAN BMS u Plauenu.

Disco-bus je također opremljen monitorima društvenih medija, pa gosti mogu da fotografišu i slike odmah dijele na društvenim mrežama, kao što su Instagram i Facebook. Autobus je opremljen brojnim sistemima, EBS sa ABS i ASR, kao i ESP-om, a pokreće ga Euro 6 motor sa 310 KS. Ovaj autobus je neručila grupa Sales-Lentz sa sjedištem u Luksembuurgu, koja ga namjerava koristiti kao vozilo za zabavu u poslovnom i privatnom sektoru.

izvor:kamioni.ba