Naslovnica Novosti Higer Euro 6 autobus prošao rigorozne testove

Higer Euro 6 autobus prošao rigorozne testove

1373
0
PODIJELI

U januaru 2018. godine, prigradski Higer Euro 6 autobus sa Cursor 9 FPT Industrial motorom prošao je zahtjevne testove, koji su prije svega podrazumijevali rad na velikim hladnoćama. Vozilo je testirano u gradu Heihe, koji se nalazi na sjeverozapadu pokrajine Heilongjiang, najhladnijeg područja u Kini.

Ovi testovi, kada se vozilo testira pri visokim i niskim temperaturama su poznati pod generalnim nazivom “adaptivni razvoj u hladnoj zoni”, sa zajedničkim testnim uređajima koji uključuju uglavnom ispitivanje start vozila pri niskim temperaturama, ispitivanje rada klima sistema pri niskim temperaturama, ispitivanja izdržljivosti materijala u hladnim zonama, ESP test i test kočenja pri niskim temperaturama. Ovi testovi su obavezni pri procesu razvijanja svakog novog modela vozila, a dobre performanse novog vozila na tržištu mogu biti garantovane tek nakon što se zahtjevi za ispitivanje neometano ispune u ekstremnom okruženju, kao što su led, veliki snijeg, mješovite podloge i tereni, savladavanje nagiba i lično.

Testirani autobus je bio prigradski model standardne dužine od 12 metara sa Euro 6 motorom, a model je namjenjen za tržišta zapadne i sjeverne Evrope. Higerov autobus je uspješno prošao sva zahtjevna testiranja sa dobrim rezultatima, dokazujući da Higer u ovoj izvedbi i sa ovim motorom može da ispuni uslove korištenja na teperaturama od +40 do -25 ℃.