Naslovnica Novosti Dva nova Isuzu Turquoise za Centrotrans Sarajevo

Dva nova Isuzu Turquoise za Centrotrans Sarajevo

2900
0
PODIJELI

Prošli petak su predstavnici kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo kompaniji Centrotrans isporučili dva nova autobusa Isuzu Turquoise. Ovom isporukom je započeo ovogodišnji ciklus obnove voznog parka kompanije Centrotrans, a izbor je pao na najprodavaniji minibus/midbus u Bosni i Hercegovini.Iz kompanije Sejari d.o.o., koja je zastupnik Isuzu autobusa za Bosnu i Hercegovinu, istakli su da su nadasve pozitivno iskustvo i smanjeni troškovi održavanja razlozi za još jednu kupovinu Isuzu autobusa od strane Centrotransa. Vozila pružaju veću udobnost putnika s obnovljenim vanjskim izgledom i dizajnom interijera. Turquoise, kao kreator ove klase vozila, nudi elemente udobnosti i sigurnosti istovremeno obećavajući agilnost, ekonomičnost i dobru upravljivost. Isporučeni modeli su standardne dužine od 7,72 metara i s obzirom da će se ova vozila koristiti isključivo u međugradskom redovnom saobraćaju ima kapacitet od 30+1+1 sjedišta. Tako ovaj model vlasniku pruža usluge kao idealni poslovni partner na području prevoza putnika i turizma na kratkim i srednjim udaljenostima. Opremljeni su najnovijim Euro 6c Isuzu motorima jačine 190 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem. Sigurnosna oprema podrazumjeva sisteme kao što su ASR-ESP, ABS i EBS te retarder, tempomat, sigurnosne pojaseve na svakom sjedištu i dva protivpožarna aparata.

Zahvaljujući izuzetno jakom i pouzdanom klima sistemu udobnosti neće manjkati ni u vrućim ljetnim danima. Isto tako, grijanje koje je projektirano i izvedeno je do detalja, nudi odlične karakteristike za putovanja u hladnim zimskim danima.

Za Centrotrans je “prelazni rok” tek počeo, tako da tokom godine možemo očekivati još dosta novih vozila u voznom parku.

izvor: sejari.ba