Naslovnica Novosti Novi klijenti za Solaris

Novi klijenti za Solaris

1020
0
PODIJELI

Solaris Bus & Coach posluje na njemačkom tržištu od 2000. godine. Od tada je poljski proizvođač autobusa postao prepoznatljiv na lokalnim putevima u Njemačkoj, u koju je isporučio preko 3000 autobusa i trolejbusa. Međutim, ono što je važno – Solaris se ne oslanja isključivo na veze sa postojećim klijentima, već se stalno trudi da osvoji i dobije nove. Najnovija narudžba koju je Solarisu dobio od kompanije SÜC Coburg je dokaz ovakvih napora.Bavarski autobuski prevoznik je naručio dva nova autobusa Solaris Urbino 12 proizvođača iz Bolechowa, a ova vozila su isporučena početkom aprila. Prvi autobusi sa logotipom zelenog jazavčara za vožnju u gradu Coburg opremljeni su ekološkim dizelskim motorima koji ispunjavaju vrlo restriktivne Euro 6 standarde. Pogonske jedinice kapaciteta 224 kW imaju funkciju “cold start”, koja olakšava paljenje na niskim temperaturama. Motori su upareni sa automatskim menjačima koji će olakšati prelazak preko planinskih bavarskih puteva.

Dvoja dvokrilna vrata olakšavaju efikasnu razmjenu putnika. Poljski proizvođač je u želji da osigura udobnost putnika, opremio svoja vozila sa klima sistemom, unutrašnjim i vanjskim LED osvjetljenjem i sveobuhvatnim informacionim sistemom za putnike. Autobusi kompanije Solaris, Urbino 12 za SÜC Coburg sadrže i sjedišta za 26 putnika. Obezbjeđena su i mjesta za korisnike invalidskih ili dječijih kolica. Interesantno je da je proizvođač primjenio anti-vandalske prevlaka na sjedišta.

Proizvođač sa sjedištem u Bolechowu nije zaboravio pitanja koja se tiču ​​sigurnosti putnika. Oba nova Urbino 12 autobusa opremljena su CCTV sistemom i protivpožarnim sistemom koji automatski gasi vatru u motornom dijelu, ukoliko već dođe do vatre.

Zahvaljujući ovakvom pristupu prema svakom kupcu, a ne samo onima koji već posjeduju njihova vozila, Solaris Bus & Coach uspio je ostati na najvišem nivou u smislu učešća na njemačkom i evropskom tržištu gradskih autobusa. Zahvaljujući realizaciji ugovora kao što je ovaj za SÜC Coburg, poljski proizvođač je pokazao da je, uprkos širenju u 32 zemlje i preko 700 gradova širom svijeta, i dalje u stanju sarađivati ​​sa svima.