Naslovnica Novosti 143 Volvo šasije za Dubai

143 Volvo šasije za Dubai

1445
0
PODIJELI

Kompanije Volvo Buses i Famco Al Futtaim Auto & Machinery Co (Famco) obezbjedile su isporuku 143 putnička autobusa iz kompaniji Roads and Transport Authority (RTA) iz Dubaija. isporučeni autobusi će biti ujedno i prvi Euro 6 autobusi na Bliskom Istoku.

Ovaj posao ne samo da je najveći dogovor kompanije Famco sa RTA do sada, već i najveća kupovina putničkih autobusa od strane bilo koje transportne kompanije u regionu. Autobusi će se isporučivati ​​u periodu od dvije godine.Šasija Volvo B11R Euro 6 će imati Sunsundegui SC5 nadogradnju. Vozila će biti opremljena ITS sistemima za praćenje flote, vrhunskim enterijerima, luksuznim ISRI laganim ergonomskim sjedištima i udobnim dodacima koje zahtjevaju savremeni putnici kao što su USB punjači, naslone za noge, držače za čaše i drveni podovi.

Autobusi će uključivati ​​i Volvo sistem podrške vozaču. Sistem obuhvata funkcionalnost upozorenja u slučaju predvđenog sudara, gdje tehnologija automatski primjenjuje puno kočenje na cesti ukoliko je sukob sa vozilom ispred neizbježan, a vozač ne reaguje na početno upozorenje. Ovaj integralni sistem uključuje i Adaptive Cruise Control koji automatski drži određeno rastojanje do vozila ispred i sistem podrške za održavanje vozne trake, koji upozorava vozača o održavanju svoje trake i neadekvatnog mjenjanja ili prelaska iste.Volvoov 11-litarski motor od 430 konjskih snaga i Euro 6 normom pridržava se najstrožeg nivoa zahtjeva za emisije dizelskih motora širom svijeta, što dovodi lokalne zagađivače čestica (PM) i azotne okside (NOx) na vrlo niske nivoe – 0,01 g / kWh za PM i 0,4 g / kWh za NOx.Volvo motor takođe pruža beskompromisnu snagu i performanse. U kombinaciji sa skupom pametnih usluga kao što su Volvo I-Shift mjenjač, ​​napredni sistem upravljanja motorima i I-Coaching – uređaj u realnom vremenu koji vozaču pruža kontinuiranu obuku na poslu uz trenutnu povratnu informaciju o njihovom ubrzanju, kočenju, krivini i prevelikoj obradi, obezbeđuje sigurniju i efikasniju vožnju, a uz sve to i do štednje goriva.