Naslovnica Novosti Milanu isporučeno 10 električnih Solaris Urbina

Milanu isporučeno 10 električnih Solaris Urbina

1333
0
PODIJELI

Ovog mjeseca Solaris je završio isporuku 10 električnih autobusa gradu Milanu. Prevoznik ATM je već iskoristio opciju iz ugovora i naručio još 15 vozila. Ukupan broj električnih autobusa koje je Solaris isporučio u Italiju ove godine dostigao je broj 22.

“U Milanu imamo već skoro 150 autobusa. Još jedna narudžba je dokaz povjerenja kupaca koje imaju u naš brend. Zadovoljni smo što možemo da isporučimo najsavremenija vozila bez štetnih emisija. Elektromobilnost je budućnost javnog prevoza”, kazao je Alberto Fiore, generalni direktor kompanije Solaris Italia S.r.l Urbina na električni pogon za Milano pogone električne osovine sa integrisanim motorima za vuču od 125 kW. Energija se skladišti u baterije sa ukupnim kapacitetom od 240 kWh, a baterije se mogu napuniti i preko punjača na vozilu. ATM je već naručio dodatnih 15 autobusa sa istom konfiguracijom. Isporuka je zakazana za kraj ove godine.

ATM Milano je konfigurisao svoje vozilo na način da može ponuditi sjedišta za 26 putnika. Autobusi su također opremljeni efikasnom klimatizacijom. Jedan od elemenata koji poboljšavaju sigurnost na brodu je sofisticirani sistem za gašenje vatre. U vozilima dolazi i napredni sistem za nadgledanje, koji se sastoji od devet kamera, posebne zadnje kamere, 10 inčnog monitora na centralnoj konzoli i snimača podataka. Vozila imaju i sistem brojanja putnika.

U februaru ove godine, poljski proizvođač je isporučio 12 električnih autobusa Urbino 12 u Bergamo. Zbog toga, ukupna količina Solaris vozila sa niskim emisijama na električni pogon u Italiji iznosi 22. Za Solaris, koji je do sada isporučio preko 900 autobusa u Italiji, poslovi sa Bergamom i Milanom su dokaz priznanja od strane italijanskih kupaca. Sa Apeninog poluostrva proizvođač je dobio najveći jednokratni ugovor za isporuku 360 InterUrbino autobusa za prevoznika Cotral iz regije Lacio.