Naslovnica Novosti Stigla nova generacija Volvo turističkih autobusa!

Stigla nova generacija Volvo turističkih autobusa!

1547
0
PODIJELI

Dizajn, sigurnost i komfor su bili u fokusu kada je Volvo predstavljao nove generacije autobusa, a tako je bilo i sa novom genracijom 9000 koja je predstavljena jučer. Savremeni model sa inovativnim dizajnom i visokom udobnošću će ubjediti više ljudi da putuju autobusom, čak i na dužim putovanjima.“Ovo je historijski korak, najveća obnova našeg evropskog autobusa u zadnjih 20 godina. Uvjeren sam da će naši kupci i njihovi putnici cijeniti rezultat “, kazao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.

Novi asortiman vozila Volvo Buses za turističke i linijske operacije obuhvata dva modela – luksuzni Volvo 9900 i svestrani Volvo 9700. Oba imaju dinamički stilizovan vanjski izgled sa oštrim linijama i glatkim stranama donose aerodinamičnosti novi nivo. Na modelu Volvo 9900, nove i jedinstvene linije prozora “Z” oblika u kombinaciji sa gradijentom “teatarskog poda”, gdje su sjedišta putnika pod određenim uglom, uvode potpuno novi i nivo dizajna za autobuse.

U unutrašnjosti autobusa, dizajnerski tim je posvetio dosta pažnje kako vizuelnom tako i opipljivom kvalitetu. Putnici se dočekuju mirnom i balansiranom svjetlosnom paletom, kao i kombinacijama tekstila i kože sa dosta ukusa, koje su naglašene detaljima u metalu. Da bi se putnicima garantovali visokokvalitetno pozitivno iskustvo tokom putovanja, Volvo Buses je također uložio mnogo u rješenja za poboljšanje udobnosti, kao što su ergonomska putnička sjedišta i dobro izolirani enterijer sa niskim nivoom buke. Klimatska jedinica je razvijena kako bi obezbjedila stabilnu, prijatnu temperaturu širom autobusa, bez obzira na vanjske uslove.

Novi Volvo 9900 također nudi izuzetno velike staklene prozore koji pružaju odlične poglede na prednji i bočni dio. Unutrašnja visina je povećana za osam centimetara u odnosu na prethodni model, a unutrašnja rješenja stvaraju osećaj znatno većeg prostora.

Volvo 9700 i Volvo 9900 imaju sveobuhvatna rješenja za aktivnu i pasivnu bezbjednost, nešto po čemu je Volvo lider na tržištu. Među novim karakteristikama su i robusnija zaštita prednjeg udara (FIP) i sistem upozoravanja vozača koji prati kretanje autobusa i izdaje upozorenja ako je vozač umoran ili nije koncentrisan na putu.