Naslovnica Novosti MAN Lion's Coach autobusi za Emirate

MAN Lion's Coach autobusi za Emirate

1327
0
PODIJELI

Kompanija Sharjah RTA je prva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja u svom voznom parku ima MAN autobuse koji posjeduju najsavremenije sisteme pomoći vozaču radi povećane sigurnosti.U skladu sa naporima Ujedinjenih Arapskih Emirata da svoje puteve učine što sigurnijim, MAN Truck & Bus je isporučio najsigurnije autobuse do sada kompaniji Sharjah Road Transport Authority (RTA). Zvanični MAN Truck & Bus partner u UAE, United Motors & Heavy Equipment Co. L.L.C. (UMHE), predao je ukupno 10 modela MAN Lion’s Coach, koji posjeduju sveobuhvatnu sigurnosnu opremu. S tim u vezi, svi isporučeni autobusi su opremljeni naprednim sistemima za kočenje u slučaju nužde (EBA), sistemima za održavanje trake (LGS) i adaptivnom tempomatom (ACC). Ovo su prvi MAN autobusi u UAE sa ovim sistemima pomoći.

Povodom isporuke ovih vozila, Franz von Redwitz, direktor MAN Truck & Bus Middle East, naglasio je da je “sigurnost putnika i korisnika puteva jedan od glavnih ciljeva MAN-a. Zato smo veoma zadovoljni i ponosni što smo podržali Sharjah RTA i ostale regionalne partnere sa tehnologijom i obukom za povećanje sigurnosti na putevima na Bliskom Istoku na duži rok”.

UMHE i RTA Sharjah planiraju blisko sarađivati ​​po ovom pitanju i u budućnosti, kako je potvrdio Halifa Saif Darwish AI Ketbi (generalni direktor UMHE) i Yousuf Saleh Al Suwaiji (predsjednik Sharjah RTA). Kao svoj sljedeći korak, Sharjah RTA je naručio još osam MAN Lion's Coach vozila. Oni su u skladu sa Euro 5/EEV emisijskim standardom, zadovoljavajući vrhunske kako ekološke standarde tako i sigurnosne.