Naslovnica Novosti Tri velike narudžbe za Mercedes autobuse iz Poljske

Tri velike narudžbe za Mercedes autobuse iz Poljske

1177
0
PODIJELI

Od septembra 2018. godine na ulicama Krakova će biti novih 86 gradskih autobusa Mercedesa s ciljem jačanja gradskog prevoza. Drugi najveći poljski javni prevoznik MPK Krakov (Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. w Krakovie) naručio je 56 Mercedes Citaro vozila i 30 Mercedes Citaro hibridnih vozila. Ugovor su potpisali gradonačelnik Krakova Jacek Majchrowski i novoimenovani direktor EvoBus Polska Artur Konarski.Grad Gdanjsk također je naručio Mercedesove gradske autobuse. Početkom maja potpisan je ugovor za isporuku 46 Mercedes Citaro autobusa između lokalnog prevoznika GAiT (Gdanskie Autobusi i Tramwaje) i predstavnika Mercedesa. Nova vozila će biti isporučena kupcu u proljeće 2019. godine.

Još jedna narudžba za Mercedesove autobuse došla je iz Poljske, a ovaj put za 18 Mercedes Conecto autobusa. Treći grad koji obnavlja svoj vozni park Mercedesvim autobusima je grad Bialystok u sjeveroistočnoj Poljskoj. Vozila će biti isporučena do kraja godine.Sa ovim narudžbama Mercedes prati dobre prošlogodišnje rezultate kada je Varšava naručila 80 Mercedes Conecta, a Vroclav 60 autobusa Mercedes Citaro.

Svi gradski autobusi Citaro proizvedeni su u fabrici EvoBus u Manhajmu. Hibridni autobusi Citaro zasnovani su na hibridnoj tehnologiji koju je Mercedes predstavio prošle godine i nudi impresivnu uštedu goriva do 8,5 posto u poređenju sa konvencionalnim dizelskim Citarom.

Mercedes Conecto je gradski autobus koji se nudi posebno za tržišta istočne i centralne istočne Evrope. Ova tržišta odlikuju se tenderskim procesima koji su osjetljivi na cijenu i posebno se jako fokusiraju na najmanju moguću ukupnu operativnu cijenu. Vozila su u skladu sa standardom Euro VI emisija i pružaju kupcima optimalan opseg u smislu udobnosti i sigurnosti.