Naslovnica Novosti Putnički Mercedes Sprinter pred završnim testovima

Putnički Mercedes Sprinter pred završnim testovima

1407
0
PODIJELI

Mercedes-Benz je početkom februara ove godine zvanično predstavio novu generaciju popularnog Sprintera, o čemu smo i ranije pisali, pa se sada, po logici, priprema i njegova minibus varijanta, namijenjena prevozu putnika.

Jasno je da će novi minibus koristiti platformu, pogonske sklopove, neke karoserijske elemente i sigurnosne sisteme teretnog Sprintera, ali će za potrebe prevoza putnika karoserija, ipak biti nešto drugačija. Osim stilskih elemenata na karoseriji, minibus će morati imati široka vrata za ulaz/izlaz putnika, te još neke tipične dodatne elemente, koji se kod vozila za prevoz tereta ne koriste.

Mercedes-Benzovi stručnjaci u Dortmundu, na lokaciji Minibus GmbH sprovode dodatne testove, kako bi novi minibus bio potpuno spreman da prihvati nove putnike i ispuni sva očekivanja. Vlasnici novog Sprintera će uživati u prednostima koje donose nove instrument table i sigurnosni sistemi kao i sam izgled koji je sada još atraktivniji.Po svemu sudeći, novi minibus će i zvanično, vrlo brzo biti predstavljen pošto je nedavno uslikan najvjerovatnije Sprinter City na ulicama. Očigledno je da novi Sprinter ima ima dosta veliki međuosovinski razmak, pa se nagađa da bi ovaj mogao biti nasljednik troosovinske verzije Sprinter 77.