Naslovnica Novosti Scania – najveća flota spratnih autobusa na biogas

Scania – najveća flota spratnih autobusa na biogas

1226
0
PODIJELI

Nottingham City Transport je operator sa najvećom flotom spratnih autobusa na biogas na svijetu. Flota se trenutno sastoji od 53 takva autobusa, za koje je Scania ispoučila šasije i motore, dok je karoserije napravila kompanija Alexander Dennis Limited.

„Ovi autobusi predstavljaju prekretnicu za javni transport u Nottinghamu i pravac ka održivijem transportu u budućnosti. Sigurni smo da će i drugi operatori javnog transporta u Velikoj Britaniji slijediti pravac koji je zacrtao Nottingham“, rekao je Mark Oliver, generalni menadžer Scania UK Bus & Coach Fleet Sales.Sa ova 53 spratna autobusa u upotrebi, u atmosferu će biti ispušteno 3.500 tona CO2, 35 tona NOx-a i 0,75 tona čestica manje svake godine, čime će za toliko biti poboljšan kvalitet zraka u Nottinghamu. Osim toga, ovi autobusi su tiši u radu, a opremljeni su USB punjačima i besplatnom 4G Wi-Fi konekcijom.

Plan je izvršiti konverziju na biogas i na ostalih 185 spratnih autobusa u floti, čime bi Nottingham City Transport smanjio emisiju polutanata za 90% do 2020. godine.

izvor:kamioni.ba