Naslovnica Novosti Otokar autobusi za Varšavu

Otokar autobusi za Varšavu

1576
0
PODIJELI

Turski autobusi Otokar će uskoro voziti na ulicama Varšave, glavnog grada Poljske. Gradske vlasti Varšave su potpisale novi ugovor o transportnim uslugama sa kompanijom Arriva, koja je odabrala Otokar Vectio C autobuse za ovaj novi ugovor. Od decembra 2018. godine, u radu će biti 34 ova Otokar autobusa.

Arriva je odlučila povjerenje dati turskom proizvođaču Otokaru, koji će do 22. decembra isporučiti svih 34 vozila modela Vectio C. Ugovor koji je Arriva potpisala biće na snazi ​​do kraja 2026. godine.

Otokar Vectio C autobusi za Varšavu će biti dugi 9.2 metara i biće opremljeni, između ostalog, klima uređajem, sistemom za brojanje putnika, mašinama za karte, glasovnim sistemom najave stanica te LCD ekranima sa informacijama o liniji. Sistem za otvaranje vrata “hot key” će također biti dio elektronske opreme novih Vectio autobusa. Autobusi će biti oslikani arhitektonskim simbolima Varšave. Otokar pruža udobnost za putnike sa niskim ulaznim podom i velikom unutrašnjom zapreminom. Pored svog modernog izgleda i ekološki prihvatljivog motora, izdvaja se sa svojim niskim operativnim troškovima.

Otokar se zadnjih godina približava korisnicima na evropskom tržištu osiguravanjem kvalitetne mreže prodaje vozila i originalnih rezervnih dijelova te servisnih radionica.