Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Dvije Setre za obnovu flote Viena tour!

EKSKLUZIVNO: Dvije Setre za obnovu flote Viena tour!

3428
0
PODIJELI

Kompanija Viena Tour iz Lončara i u 2018. godini nastavlja sa fantastičnim prinovama. Ovaj put se radi ne o jednoj, nego o dvije prinove. Riječ je o dvije fantastične Setre Comfort klase i troosovinskim modelima 416 GT-HD i 417 GT-HD.Setra je sinonim za odličan dizajn i komfor, kako za vozača tako i za putnike. Naravno ne treba zanemariti ni same performanse vozila, posebno u potrošnji goriva. Viena tour je kompanija prepoznata kao fan vozila iz Daimler grupacije. Kao što je običaj u ovakvim člancima, potrebno je ukratko predstaviti tehničke karakteristike novih vozila u voznom parku kompanije Viena tour.Nešto kraća Setra 416 GT-HD je 2006 godina te ima 55 sjedišta i crvene je boje, dok nešto duža 417 GT-HD mlađa godinu dana te ima 60 sjedišta i sive je boje. Obje, popularno nazvane, kraljice ispunjavaju Euro 3 i Euro 4 evropske ekološke standarde, a na satu imaju oko 600,000 kilometara. Vozila su pogonjena Mercedesovim motorima uparenim sa automatskim power-shift mjenjačima.Za potpuni ugođaj svim putnicima pobrinut će se TFT Blaupunkt monitori na prednjem i središnjem dijelu autobusa kao i Blaupunkt audio sistem. Putniicma će na raspolaganju biti i klima uređaj, sistem grijanja, toalet, frižider i kuhinja. Što se tiče sigurnosnih sistema, oba vozila posjeduju ABS, ASS, ESP, EBS i ASR sisteme sigurnosti.Kokpiti su opremljeni sa Setrinim anatomski obloženim volanom za lakšu upotrebu kao i sa ergonomskim sjedištem za vozača, podesivim po visini i udaljenosti od volana u zavisnosti od tjelesne konstrukcije samog vozača. O detaljnijem izgledu oba vozila pripremili smo i galeriju fotografija u nastavku, kao i video crvene Kraljice prilikom izlaska sa Autobuske stanice Tuzla.

Još jedna jako velika novost u kompaniji Viena Tour jeste da je nedavno sa radom počela i noćna linija za Beč sa polaskom iz Zvornika preko Bijeljine, Brčkog, Lončara i Domaljevca. Bitna napomena je i da od sada po prvi puta u Bosni i Hercegovini možete da putujete sa kompanijom Viena Tour DVA PUTA dnevno iz Austrije i iz Bosne i Hercegovine. Naravno još jedna neizostavna informacija je da u kompaniji Viena Tour putujete po najpovoljnijim cijenama karata i to već od 35 Eura.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Viena tour želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim linijama i Kraljicama!