Naslovnica Novosti Juli za Sunsundegui u znaku broj 7

Juli za Sunsundegui u znaku broj 7

1460
0
PODIJELI

Španski proizvođač autobusa Sunsundegui je tokom mjeseca jula imao isporuku sedam autobusa iz game SC. Radi se o modelima SC5 te dvoosovinskim i troosovinskim modelima SC7. Nova vozila su isporučena u Španiju, ali i Portugal. Krenimo redom.Madridska kompanija Jardines de España postala je vlasnik najmanjeg modela iz SC game – modela SC5. Vozilo je napravljeno na Volvo B8R šasiji i ima dužinu od 10 metara i kapacitet od 41 putnika. Ovo vozilo je opremljeno dodatnim rezervoarima 400 od litar, Eberspacher dodatnim grijanjem, USB priključcima i klima uređajem. Pošto će vozilo raditi i prevoz đaka, uslovljeno je i zakonom o prevozu đaka, pa je vozilo opremljeno i sa sigurnosnim pojasevima, reflektivnim prednjim i zadnjim LED školskim znakom i zvučnim zvukom za vožnju unazad. Vozilo također ima i 22-inčni Actia monitor u prednjem dijelu vozila. Kompanija Jardines de España osnovana je 1998. godine kao član Fondacije koja  ima za cilj da omogući osobama sa intelektualnim invaliditetom olakšan odlazak na specijalističke terapije, obrazovne, socijalne i radne događaje, a sve kako bi te osobe mogle napredovati u ličnom razvoju i napraviti što kvalitetniju društvenu integraciju.

Galicijski prevoznik Autocares Capela je u svoj vozni park dodala jedan novi Sunsundegui SC7 na šasiji Volvo B11R. Novo pojačanje u voznom parku je dugo 13 metara i ima ukupan kapacitet od 55 mjesta. Ovaj sveobuhvatni i svestrani model iza zadnje osovine ima i lift za invalidska kolica, čime je i osobama sa smanjenom pokretljivošću omogućen pristup vozilu. Pored svih sigurnosnih, audio i video sistema, putnici će uživati i u 27 USB priključaka koji se nalaze u vozilu. Novi Sunsundegui SC7 krasi i prednje LED osvjetljenje. Autocares Capela de La Coruña je porodična kompanija osnovana u 50-tim godinama i nakon tri generacije poslovanja mogu se pohvaliti da su prisutni u redovnom prevozu u Španiji i u sjevernom Portugalu.

Skoro identičan autobus je u svoj vozni park dodala i portugalska kompanija Little Bus čije je sjedište u Lisabonu. I njihov novi autobus je model SC7 dužine 13 metara i kapaciteta 55 mjesta, samo što je njihovo vozilo napravljeno na Scania šasiji. Opremljen je također sa USB priključcima, ali i utičnicama od 24 V koje su dostupne vozaču i suvozaču. Vozačima će na raspolaganju biti navigacija osjetljiva na dodir te krevet za odmor, a putnici će tokom putovanja uživati u audio/video sadržaju preko dva 22-inčna monitora i Wi-Fi konekcijom.

Bus Sigüenza je osnovana 1959. godine i danas su u stanju da ponude vozila od 12 do 80 sjedišta. Odnedavno je njihova flota bogatija za dva Sunsundegui SC7 autobusa koji su napravljeni na Volvo B11R šasiji i koji su dugi 13 metara i imaju mjesta za 58 putnika. Vozila su opremljena sa audio/video sistemom, toaletom, 27 dvostrukih USB priključaka, sistemima grijanja i hlađenja, Hanover displejom te kamerama pozadi i naprijed radi lakše i sigurnije vožnje.

Kompanija Sarfa Girona pripad Moventis grupi i jedan je od najvažnijih katalonskih prevoznika. Sa 93 godine historije, smatra se jednom od najstarijih kompanija u Kataloniji i jednim od glavnih igrača u sektoru transporta putnika. Ova kompanija je nedavno kupila kraću troosovinsku varijantu modela SC7, koji je dug 14 metara i ima 63 sjedišta. Volvo B11R šasija je jedna od najčešćih za koju se prevoznici odlučuju kada se pravi specifikacija, pa je tako bilo i ovaj put.  Od opreme vrijedi istaći 31 dupli USB priključak u vozilu, LED rasvjetu, audio/video sistem, sistem grijanja i hlađenja, Wi-Fi konekciju te lift za osobe sa smanjenom pokretljivošću iza zadnje osovine.

Kompanija Úbeda Bus je još jedna kompanija koja je tokom jula obnovila svoj vozni park sa modelom SC7. Zanimljivo je to što će ovo biti prvi SC7 u njihovoj floti, a ujedno i najduži modeli koji je isporučio Sunsundegui u julu. Novajlija je prema zahtjevu urađen na MAN RR4 šasiji i ima dužinu od 15 metara i kapacitet za čak 71 putnika. Aluminijumske felge će dodatni naglasiti atraktivan vanjski izgled kao i LED rasvjeta. Vozač i suvozač imaju odvojene USB priključke, a isti se nalaze i na još ukupno 35 mjesta u vozilu i na njima putnici mogu puniti svoje elektronske uređaje. Od ostale opreme vrijedi istaći da pored pored 22-inčnog monitora smještenog naprijed, ovaj kompletni SC7 ima i drugi 15-inčni monitor koji je motorizovan i složen na sredini hodnika. Autocares Úbeda Bus S.L. je kompanija osnovana 1997. godine u Jaénu i posvećena je prevozu putnika u školskom, gradskom, međugradskom i turističkom prevozu.