Naslovnica Novosti Busworld Russia: Neman Bus predstavlja svoje minibuseve

Busworld Russia: Neman Bus predstavlja svoje minibuseve

1094
0
PODIJELI

Busworld Russia će se održati od 23. do 25. oktobra 2018. u Moskvi i organizovan je u partnerstvu sa Autotransom. Ovaj dvogodišnji sajam će kao i uvijek do sada prikazati i nekoliko novih proizvoda. Bjeloruski Neman Bus će pokazati svoja dva minibusa iz prigradskog i turističkog segmenta.Model Tourist je minibus dizajniran za međugradsko putovanje i opremljen je ergonomskim sjedištima sa velikim naslonima, bočnim nosačima, mehanizmom za pomjeranje naslona i samog sjedišta u stranu, sigurnosnim pojasevima, mrežicama za personalne stvari, stolićem i naslonom za noge. Uslužni set koji se nalazi iznad svakog sjedišta u polici za prtljag opremljen je i sa USB utičnicama preko kojih se mogu puniti mobilni telefoni i ostali elektronički uređaji. Zbog dvostrukih prozora u putničkom prostoru se pruža visok nivo zaštite od buke i dobra toplotna izolacije.Model Urban je za namjenjen za gradsku i prigradsku vožnju i opremljen je udobnim sjedištima, protivkliznim podnim pokrivačem, osvetljenim ulaznom na prednjim vratima, rukohvatima, informacijskom pločom i displejom na kojem se nalazi ruta linije. Postoji i platforma za pristup korisnika u invalidskim kolicima preko rampe na zadnjim vratima.

Neman Bus je proizvođač autobusa koji se nalazi u u bjeloruskom gradu Lida i radi se o kompaniji u vlasništvu države. Kompanija je osnovana u maju 1984. godine od strane Ministarstva za radio industriju Sovjetskog Saveza za proizvodnju industrijske opreme (mašine za montažu i ispitivanje) za matično udruženje Agat. Početkom devetnaest godina započeo je proizvodnju autobusa za fabriku autobusa Likino (LiAZ), LiAZ-5256. Prvu autobus je proizvela 1994. godine, a zatim je pokrenuta proizvodnja i vatrogasnih vozila i kombija. Godine 1998. kompanija je počela proizvoditi sopstvene autobuse Neman. Neman je postao dio MZKT-a 2014. godine.

Busworld Russia ove godine u Moskvi zauzima površinu od nekoliko hiljada kvadratnih metara na kojim će se naći savremeni autobusa različitih proizvođača. Osim izloženih autobusa, biće održan niz seminara, konferencija i diskusija čije će teme biti autobusi i grad, autobusi i turizam, sigurnost i održavanje.