Naslovnica Ekskluzivno Murić trans proširio flotu sa Neoplan Citylinerom

Murić trans proširio flotu sa Neoplan Citylinerom

5107
0
PODIJELI

Prije dvije i po godine pisali smo članak o prinovi u voznom parku kompanije Murić trans iz Velike Kladuše kada je u kompaniju stigao Neoplan Cityliner N1116, a sada je napravljen korak dalje pa je stigao i model Cityliner N1216.U razdoblju između dva Neoplana, kompanija je nastavila da širi svoje uspješno poslovanje. Putnici su prepoznali kvalitet usluge koju dobijaju sa kompanijom Murić trans, prije svega zahvaljujući odličnim ponudama, raspoloženim i provjerenim vozačima i ostalom osoblju kao i modernim vozilima. Tako su pored redovnih linija na području Velike Kladušte, svoje poslovanje značajno proširili i u turističkom segmentu. Tako su se ove godine njihova vozila mogla vidjeti od Njemačke, preko Austrije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bugarske pa sve do Albanije i Turske. Kao vrhunac dobrog rada stigla je i međunarodna linija Prijedor – Linz te sezonska Velika Kladuša – Zadar.Za prevoznike bez dobrog vozila nema dobrog posla, tako su se u kompaniji odlučili malo obnoviti i proširiti vozni park, a odluka je pala ponovo na Nepolan, ponovo na Cityliner, ali model N1216. Mirsad Murić nam je o ovoj kupovini rekao: “Za kupovinu ovog vozila odlučili smo zbog povećanog obima posla u našoj agenciji, te novootvorenoj sezonskoj liniji Velika Kladuša – Zadar te redovnoj linijj Prijedor – Linz. U planu nam je i dalja kupovina novijih vozila te smo već u nekim pregovorima oko toga, međutim čekamo definitivne odluke o novim linijama. Čim odluke bude gotove i dobijemo nove linije prema evropskim gradovima – stiže još vozila. Cilj nam je da se naši putnici tokom putovanja ka svojim destinacijama osjećaju ugodno i sigurno. Iz godine u godinu raste nam putnika i na tom polju smo veoma zadovoljni.”Neoplan Cityliner N1216 je predstavljen 2006. godine, a već iduće je dobio nagradu Autobus godine u Bosni i Hercegovini. O njegovom atraktivnom i bezvremenskom izgledu ne treba trošiti riječi pošto autobus govori sam za sebe. Činjenica je da je Cityliner jedan od najdugovječnijih modela na svjetskoj autobuskoj sceni i da se počeo proizvoditi prije 47 godine te se i dan danas proizvodi.

Novi ponos Krajine je proizveden u novembru 2009. godine. Opremljen je sa Euro 5/EEV motorom koji će se u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem pobrinuti da svaka vožnja bude ugodna i bezbjedna. Zanimljivo za ovaj bus je i činjenica da se radi o međuseriji koja nema AdBlue sistem. Vrijedi istaći da vozilo ima bi-xenon svjetla i dodatna svjetla za krivine.U unutrašnjost se osim vozača i suvozača može smjestiti 48 putnika na standardnim Kiel sjedištima. Sama sjedišta su od štofa u bež boji sa kožnim bež naglavcima. Pošto se radi o visokoturističkom vozilu, sjedišta su na obaranje i izvlačenje prema hodniku, te su opremljena sa rukonaslonima, naslonima za noge, mrežicama za lične stvari te stolićem. Putnicima će na raspolaganju biti audio/video sistem kojeg čini CD/MP3 plejer kao i DVD plejer te 2 velika i jedan mini monitor. Po potrebi, putnici će moći koristiti i WC, kuhinju, frižider te kafe aparat.Vozači će moći uživati u prednostima koje pruža multifunkcionalni volan na kojem dominira Neoplan logo. Cityliner je još opremljen i sa navigacijom, prednjom i zadnjom kamerom, te kamerama na stepenica, a vrijesi spomenuti i da je cijela unutrašnjost pod video nadzorom. Sistem za kontrolu razdaljine između dva vozila te retarder i tempomat će učiniti vožnju puno sigurnijom, a vozač i suvozač će moći da u slobodno vrijeme odmore i u kabini za spavanje.

Ponos Murić transa i cijele Krajine već iza sebe ima uspješnu prvu vožnju – do Istanbula i nazad. Reakcije putnika su bile fantastične i svi su bili oduševljeni sa novim vozliom. Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Murić trans želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim Citylinerom!