Naslovnica Novosti Aerodrom u Džakarti kupio Yutong autobuse

Aerodrom u Džakarti kupio Yutong autobuse

1365
0
PODIJELI

Početkom augusta pet autobusa Yutong ZK6140BD zvanično je isporučeno u Džakartu, glavni grad Indonezije, koji će se koristiti u okviru 18. Azijskih igara i 3. Azijskih Para igara, koje se održavaju za azijske sportiste sa invaliditetom. Ovo je prvi put da Aerodrom Džakarta prvi put kupi avione aerodroma koji zadovoljavaju standarde Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Na ceremoniji istaknuto je da je aerodrom važan “prozor” grada, pa čak i za zemlju, a da je aerodromski autobus jedan od najreprezentativnijih elemenata tog “prozora”. Tokom 2017. godine puštena je u rad treća terminalska zgrada aerodroma Džakarta. Širenje aerodroma i kontinuirano povećanje broja letova zahtjevali su da kompanija zadužena za pružanje usluga prevoza putnika na aerodromu koristi vozila koja su sigurnija, efikasnija i udobnija. Nakon inspekcija i testiranja na licu mjesta, ova vozila su u potpunosti ispunila sigurnosne standarde aerodroma i osvojila priznanje i pohvale svih pristupnih.

Aerodromski Yutong autobus ima odličan dizajn, performanse i sigurnost. Ova vozila će raditi na aerodromu Džakarta i prevozit će putnike između terminala do aviona i nazad, pružajući udobnost i domaćim i stranim putnicima koji kratko vrijeme ostanu na aerodromu. Osim toga, oni će također pružiti sigurne i ugodne usluge prevoza učesnicima Azijskih i Azijskih Para igara.

Yutong je počeo sa razvojem ove vrste vozila u 2007. godini. Poslije više od deset godina istraživanja, inovacija i nadogradnje, autobusi za aerodromski prevoz putnika osvajaju priznanje mnogih aviokompanija, aerodroma i ostalih kompanija sa odličnim kvalitetom. Izvozom svojih aerodromskih autobusa u više od 20 zemalja u Aziji, Evropi, Bliskom istoku i Africi, Yutong je postao najbrži rastući kineski brend u ovom sektoru.