Naslovnica Novosti Velika isporuka King Long autobusa za Boliviju

Velika isporuka King Long autobusa za Boliviju

1187
0
PODIJELI

Prije desetak dana u luci Xiamen održana je velika ceremonija kojom je obilježeno slanje pošiljke treće serije od 34 autobusa King Long u Boliviju. Na ceremoniji, Li Huiyao, potpredsjednik opštine Xiamen, predao je zlatni ključ Luisu Rebiji, gradonačelniku La Paza, glavnog grada Bolivije.

U 2013. godini, u Boliviju je poslan ukupno 61 King Long autobus i radilo se o vozilima dugim 11 metara, koji su označili novu eru za transport putnika u ovoj zemlji. Od tada, King Long je postepeno jačao svoje prisustvo u zemlji i na bolivijanskom tržištu autobusa. Trenutno, usluge prevoza putnika na sedam autobuskih linija obezbjeđuju kompletno autobusi King Long. U ovoj turi isporučeni su nešto kraći, 9-metarski modeli.

Zahvaljujući uvođenju King Long autobusa, glavni grad La Paz je značajno poboljšao svoj gradski imidž. Prošle godine gradu je dodjeljena nagrada kao Grad sa najboljim javnim transportnim rješenjima u Južnoj Americi od strane Južnoameričkog saveza transporta.

King Long je do sada izvozio svoje autobuse u 136 zemalja i regiona širom svijeta, s obimom izvoza od preko 80.000 jedinica. Među tim zemljama je svakako i Bosna i Hercegovina koja se može pohvaliti King Long autobusima u gradovima kao što su Banja Luka i Milići. U prvoj polovini ove godine količina izvoza autobusa je dostigla 4759 jedinica, što bilo dovoljno da u Kini zauzmu prvo mjesto na tabeli izvoznika autobusa.

“Od kada smo počeli da izvozimo na prekomorska tržišta, prije 18 godina, gotovo odmah smo postali popularniji na međunarodnom tržištu. I dalje ćemo biti posvećeni pružanju kvalitetnih rješenja i proizvodnji kvalitetnih, modernih i udobnih autobusa za naše kupce širom svijeta”, rekao je Simon Xie, glavni direktor Odjeljenja za prekomorsko tržište i  marketing King Longa.