Naslovnica Novosti Solaris prodaje trolejbuse u Rumuniju

Solaris prodaje trolejbuse u Rumuniju

1502
0
PODIJELI

Do 50 Solaris Trollino 18 trolejbusa može biti isporučeno rumunskom gradu Cluj Napoca tokom naredne četiri godine. Ovo će biti prvi zglobni trolejbusi sa logotipom zelenog jazavčara u ovoj zemlji. Vrijednost ugovora iznosi preko 27 miliona eura.Solaris Bus & Coach S.A. potpisao je okvirni ugovor za isporuku 50 vozila Trollino 18 sa opštinom Cluj Napoca, a korisnik vozila će biti gradski operater CTP Cluj Napoca. U skladu sa ugovorom, vozila će se isporučivati ​​u serijama svakih šest mjeseci.

Naručeni Trollino 18 će biti prvi zglobni trolejbus sa logotipom zelenog jazavčara na rumunskom tržištu. Vozila će biti opremljena motorima snage 250 kW i dodatnim uređajem za skladištenje energije u obliku superkapacitatora. Trolejbusi će moći primiti do 140 putnika, od kojih će 36 moći sjesti. Pogon će obezbjediti Škoda, već provjeren partner Solarisa u segmentu trolejbusa.Vozila će imati niz pogodnosti za putnike, uključujući klima uređaj, sofisticirani informativni sistem za putnike ili sjedišta od najkvalitetnijeg, antistatičkog materijala sa anti-grafit osobinama. Naručeni Trollino će imati raspored vrata 2-2-2-2, a vozaču će biti na raspolaganju set unutrašnjih i spoljašnjih kamera, uključujući i jednu za praćenje pantografa.

Ovo nije prvi posao Solarisa za Cluj Napoca pošto je gradska vlast prošle godine naručila ukupno 23 električna Solaris Urbino 12 autobusa. Od toga je u aktivnom radu njih 11, dok će preostalih 12 biti isporučeno do kraja ove godine. Kao dio ugovorne opcije, Solaris može da isporuči još 18 ovih ekološki prihvatljivih vozila. Uzimajući u obzir trenutni poredak, CTP Cluj Napoca postaće prevoznik sa najvećom voznom paradom vozila Solaris u Rumuniji. Ovo je ujedno i najveći prevoznik u segmentu električnih autobusa u toj zemlji, a uzimajući u obzir planove kupovine usmjerenih na zeleni transport, grad je jedan od najnaprednijih u Evropi u pogledu elektromobilnosti.

Solaris Bus & Coach SA je vodeći proizvođač trolejbusa u Evropi, koji su dio njegove ponude od 2001. godine. Solaris trolejbusi već rade u Rimu, Budimpešti, Vilnjusu, Salzburgu i Gdinji, između ostalog. Prošle godine, proizvođač je isporučio trolejbus sa vodoničnim gorivim ćelijama za Rigu.