Naslovnica Novosti Benfica u novu sezonu sa novim Neoplan Skylinerom

Benfica u novu sezonu sa novim Neoplan Skylinerom

1414
0
PODIJELI

Maksimalna efikasnost i odlične performanse. To se očekuje od bilo kojeg člana fudbalskog tima kao što je Benfica, a novi klupski autobus u potpunosti ispunjava sve ove zahtjeve, pružajući i veliku udobnost i nekoliko dodatnih opcija koje će sigurno omogućiti svim fudbalerima i pratećem osoblju da se opuste i zabave na svim svojim putovanjima.

Novi klupski autobus je Neoplan Skyliner, koji je prilagođen do najsitnijih detalja, uzimajući u obzir sve potrebe tima, u MAN Bus Modification Centru, gde su eksperti zaduženi za opremanje novog vozila sa najinovativnijom tehnologijom. Donji sprat čini  stol za sastanke i 16 komfornih sjedišta, što je idealno mjesto za igrače, trenere i tehničko osoblje da definišu posljednje detalje svoje strategije za svaku utakmicu, u sofisticiranom okruženju. Tu je i vrhunska kuhinja, opremljena sa frižiderom i keramičkom pločom, gdje je moguće kuhati obroke kao u bilo kom vrhunskom restoranu.

Prostor na donjem spratu je dizajniran tako da igračima omogućava da uživaju u potpunosti tokom trenutaka opuštanja i koncentracije prije svake utakmice. Osim kvalitetnih sjedišta, fudbaleri mogu koristiti i USB priključke, utičnice za napajanje i monitore.

Opuštajuću atmosferu završava hi-fi oprema i multimedijalni sistem. Idealna temperatura je uvijek zagarantovana, zahvaljujući dvozonskom sistemu za klimatizaciju koji može regulirati gornji i donji sprat pojedinačno, a grijanje se vrši preko konvektora i grijačima sa dva stepena. Na kraju meča, tim može biti siguran da će se, kada se vrate u autobus, temperatura biti prijatna baš kao i kad su otišli.

Da bi se osigurala maksimalna sigurnost na putu, autobus je opremljen najsavremenijim i najinovativnijim sistemima pomoći, koji uključuju pomoć u hitnim kočenjima (EBA), elektronski program stabilnosti (ESP) i sistem za napuštanje trake (LGS), a da ne pominjemo elektronski kontrolisane amortizere MAN ComfortDriveSuspension (CDS). Sve ovo je garancija da će ovaj posebni dvospratni autobus biti uvijek spreman za put širom Evrope.

Neoplan Skyliner je opremljen i moćnim ekološkim motorom koji je u skladu sa Euro 6 standardima. Šestocilindrični dizel motor sa 500 konjskih snaga, obezbjeđuje da se svaki put bude lagan i bez problema bez obzira na teren i razdaljinu puta. Zajedno sa ovim motorom uparen je automatski mjenjač sa topografskim tempomatom kako bi se rad vozača učinio jednostavnijim, a performanse vozila što bolje.

Fudbalski klub Benfica se može osloniti na jednu novu i vrijednu imovinu – personalizirani Neoplan Skyliner koji će uvijek biti na raspolaganju i spreman da odigra svoju ulogu kako prije tako i nakon svake utakmice.