Naslovnica Novosti Jerusalem kupuje BYD električne autobuse

Jerusalem kupuje BYD električne autobuse

1040
0
PODIJELI

BYD je potvrdio posao koji podrazumijeva isporuku prvih potpuno električnih autobusa za Jerusalem u Izraelu. Ukupno će biti isporučeno sedam 12-metarskih BYD ebusa, a posao je zasnovan na ranijem tenderu na kojem je pobjedio BYD u 2016. godini. Tada je ovaj proizvođač isporučio 17 autobusa u Haifu, luku na sjeveru Izraela. Autobusi su isporučeni prevozniku Egged sredinom 2017. godine. Zbog odličnih performansi i rezultata tih 17 vozila u Haifi, posebno na brdovitom terenu, Egged je odlučio da napravi doddatnu narudžbu ovih ebusa za Jerusalem. Jerusalem se nalazi u planinskom predjelu i nalazi se na 800 metara nadmorske visine.

Cijeli ovaj posao je dio većeg projekta koji je u potpunosti podržan od strane Ministarstva saobraćaja i Ministarstva životne sredine u Izraelu, a služi kao prethodnica za eksperimentisanje i uvođenje tehnologija za alternativni transport na tržištu javnog prevoza u Izraelu. To je osnova za zelenu revoluciju u oblasti električnog javnog prevoza u metropolitskim centrima. Očekuje se da će autobusi biti isporučeni u prvom kvartalu 2019. godine.

Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe, rekao je: “Trenutno smo na pobjedničkoj stazi. U proteklim sedmicama smo potvrdili narudžbe za Italiju i Norvešku i sada smo zadovoljni što smo objavili našu drugu narudžbu za Izrael. I to nije sve. Autobusi, ukupno njih 17, koji rade u Haifi skoro godinu dana dobro su se pokazali na brdovitom i vrućem području i sigurni smo da će ovih sedam autobusa imati koristi od toga te da će se i oni pokazati izuzetno dobro.”