Naslovnica Novosti Volvo Bus i Jonckheere predviđaju uspjeh na tržištu Velike Britanije

Volvo Bus i Jonckheere predviđaju uspjeh na tržištu Velike Britanije

1081
0
PODIJELI

Kako se približava druga godišnjica britanskog lansiranja Volvo B11R/Jonckheere JHV2, Volvo Bus predviđa snažnu prodaju tokom iduće godine za ovu kombinaciju u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Sa prodajom autobusa visokih specifikacija koja će nastaviti sa trendom rasta, Volvo je potvrdio da naručiti najmanje još 50 autobusa za 2019. godinu, dok će se proizvodnja karoserije premjestiti iz VDL-ovog pogona u Roeselaru, u Belgiji, u fabriku Valkenswaard Ajndhoven, Holandija. Inače, spajanje svih brendova (Berkhof, Bova, Nedcar itd.) u jedan – VDL Bus & Coach, donekle je preživio samo Jonckheere. Za evropsko tržište je i on inkorporiran u VDL Bus & Coach, ali je na tržištu Velike Britanije i Irske zadržao svoje originalno ime i modele.

Peter Wouters iz VDL Jonckheere je kazao: “Naš odnos sa Volvo datira već 25 godina i to je partnerstvo koje je izgrađeno na kvalitetu proizvoda i podršci korisnicima. To ostaje nepromjenjeno premeštanjem proizvodnje autobusa u Valkenswaard, posebno s obzirom da će inspekcija kvaliteta i dalje biti zasnovana na našoj fabrici Roeselare.”

James Hyde, direktor prodaje Volvo, je dodao: “Uvođenje modela JHV2 je rezultat mnogih inovacija, investicija i posvećenosti Jonckheere-a, radeći u bliskom partnerstvu s nama. Spoljni stil vozila i visok nivo udobnosti, zajedno sa sigurnošću, performansama i operativnom efikasnošću šasije Volvo B11R Euro 6 nastavlja da ide pravim putem i nudi prevoznicima premium vozilo za njihove potrebe. Predviđamo dalju snažnu potražnju za sljedeću godinu, jer je JHV2 i dalje važan dio ponude naših autobusa u Velikoj Britaniji i Irskoj.”

Jonckheere JHV2 u kombinaciji sa Volvo B11R šasijom i Euro 6 motorom predstavljen je na Euro Bus Expo krajem 2016 i od tada je prodano više 100 autobusa ovog modela. Volvo-Jonckheere partnerstvo je dosad rezultiralo sa više od 2000 prodatih vozila od 1993. godine.