Naslovnica Novosti Škoda Electric isporučila trolejbuse u Bugarsku

Škoda Electric isporučila trolejbuse u Bugarsku

1061
0
PODIJELI

Četrnaest novih trolejbusa isporučeno je bugarskom gradu Pleven. Škoda Electric, sa sjedištem u Plzenu, je u velikoj mjeri bila uključena u proizvodni proces ovih vozila. Poslednji niskopodni trolejbusi isporučeni su Plevenu krajem augusta i početkom septembra.“Zahvaljujući ugradnji vučnih baterija, trolejbusi će moći da putuju čak i na mjestima gdje nema dalekovoda”, naglasio je fleksibilnost novih vozila Petr Kasenčák, poslovni direktor kompanije Škoda Electric. “Klečeća (Kneeling)” funkcija koja spušta vozilo do ivice trotoara mnogo olakšava ulazak i izlazak putnika.

Škoda Electric je u Bugarskoj uspješan već duži niz godina. “Od 2014. godine četrdeset novih trolejbusa radi na ulicama bugarskog grada Plevena. Od ostalih gradova u Bugarskoj, vrijedi spomenuti Varnu i Staru Zagoru gdje se u radu nalazi 60 trolejbusa koji se odlikuju velikom udobnošću putnika, moćnim klima sistemom i modernim audio-vizuelnim sistemom”, kazao je Petr Kasenčák.

Fabrika Škoda u Plzenu je u poslednjih nekoliko godina isporučila pedeset niskopodnih zglobnih vozila Škoda 27 Tr glavnom gradu Bugarske. U Sofiji se koristi još trideset trolejbusa tipa 26 Tr, koji u potpunosti zadovoljavaju operativne funkcije i kompanije i putnika. Ukupno u Bugarskoj radi više od 500 trolejbusa iz fabrike Škoda.

Škoda Electric (član grupe Škoda Transport) je najveći evropski proizvođač trolejbusa. Do sada je isporučeno više od 14.000 trolejbusa na domaćem i inostranom tržištu. Pored razvoja i proizvodnje konvencionalnih trolejbusa, Škoda Electric nudi nekoliko vrsta novih električnih autobusa na električni pogon.