Naslovnica Novosti Volvo isporučuje 144 autobusa u Meksiko

Volvo isporučuje 144 autobusa u Meksiko

1174
0
PODIJELI

Volvo je dobio narudžbu za 144 Volvo autobusa modela 9800 od kompanije Mobility ADO, jedne od najvećih kompanija za prevoz u Meksiku. Vozila će biti isporučena 2019. godine. Novi Volvo autobusi će se pridružiti već postojećoj floti od skoro 350 Volvo 9800 u ovoj kompaniji.

Misija kompanije Mobility ADO, osnovane 1939. godine, je da “poboljša kvalitet života kroz mobilnost”. Meksička kompanija, koja je prisutna i na drugim tržištima u Latinskoj Americi i Evropi, nastavlja da ulaže u savremena vozila koja imaju najnovije sigurnosne sisteme i najnoviju tehnologiju kako bi se garantovalo udobno i sigurno putovanje svim putnicima.

Novi autobusi će biti opremljeni funkcijama kao što su Collision Warning (Upozorenje na sudar) i Emergency Break (Sigurnosno kočenje) i Lane Keeping Support (Sistem za održavanje vozne trake).

“Zaista je zadovoljavajuće biti u mogućnosti da doprinesete poslovnim ciljevima kompanije kao što je Mobility ADO”, rekao je Moshe Winer, direktor prodaje u Volvo Buses Mexico. Ova nova flota će pomoći u osiguravanju veće sigurnosti na cestama u Meksiku i pružiti novi nivo udobnosti korisnicima Mobility ADO.” “Veoma smo zadovoljni što se Volvo 9800 smatra ne samo kao najefikasniji u potrošnji goriva, već i kao najinovativniji zbog snažnog fokusiranja na sigurnost putnika.”

Volvo je lansirao Volvo 9800 u Meksiku 2016. godine i ujedno je lider na tržištu turističkih vozila za daleke linije u Meksiku.