Naslovnica Novosti Nova tura Higer medicinskih buseva za Kambodžu

Nova tura Higer medicinskih buseva za Kambodžu

962
0
PODIJELI

Kineska vlada je nedavno poklonila još 20 Higer autobusa koji su preuređeni u mobilne ambulante Kambodži, čime je uspješno završena realizacija donacije ukupno 40 ovakvih autobusa. Vozila će biti dodjeljena u 25 pokrajina i gradova u Kambodži, zajedno sa prvom serijom od 20 ovakvih autobusa, i zajedno će praviti medicinske turneje širom udaljenih ruralnih zajednica kako bi približili i osigurali medicinske usluge lokalnom stanovništvu.

Prva serija od 20 Higer mobilnih ambulantnih autobusa u Kambodžu je stigla u maju ove godine i bila opremljena medicinskim timovima sastavljenim od medicinskih stručnjaka iz Kine. Zajedno sa vozilima i timovima, donirani su i razni lijekovi te su ta vozila do sada obišla ukupno deset provincija uključujući Pnom Pen, Kampong Cham i Battambang, pružajući medicinske usluge pacijentima koji žive u udaljenim zajednicama. Rezultati su sjajni i Higer autobusi su stekli popularnost tamo i među medicinskim ustanovama.

Kako bi autobusi radili besprijekorno, Higer je poslao svoj tim u Kambodžu mjesec dana prije isporuke vozila kako bi obavili adekvatne edukacije u vezi vozila. Lokalni vozači su kroz prezentaciju i praktičnu vožnju brzo savladali kako da voze mobilne ambulante. Pored garancija za obuku i servisiranje, Higerov tim je također volontirao i pomagao u osiguravanju besplatne medicinske njege dok su bili van zvanične dužnosti.

Druga serija isporučenih vozila je opremljena naprednom medicinskom opremom za pružanje opštih usluga i liječenja koja pokrivaju sedam odjela, uključujući radiologiju, ultrazvuk, pedijatriju, ginekologiju, stomatologiju i otolaringologiju. Osim toga, na osnovu informacija iz prve ture isporučenih vozila i lokalnih uslova rada u Kambodži, druga tura vozila je značajno poboljšana na više načina. Pošto će vozila putovati i do 5000 kilometara između provincija, Higer je razvio specifičnije mjere garancije za usluge kako bi osigurale sigurnost i blagovremenost dolaska ovih mobilnih ambulanti.

Donacija visoko kvalitetnih 40 Higer mobilnih ambulantnih autobusa omogućila je ljudima u područjima pogođenim siromaštvom u Kambodži da dobiju adekvatno medicinsko liječenje i efikasniju skrb.