Naslovnica Novosti Irizar i6 se isporučuje i u Australiju

Irizar i6 se isporučuje i u Australiju

830
0
PODIJELI

Greyhound Australia je najavio kupovinu 49 visokoturističkih Irizar i6 autobusa, a autobusi će biti napravljeni na Volvo šasiji. Vozila će se sukcesivno isporučivati tokom tri godine, a najveći transakcijski ugovor za ovog privatnog operatera potpisali su sredinom oktobra generalni direktor Greyhounda Alex de Waal i Irizarov generalni direktor za Aziju / Pacifik regiju, Daniel Castro.

Irizar i6 3700 autobusi će biti dugi 12.3 metara i biće napravljeni na Volvo B8R Euro 5 šasiji. Isporuke prvih vozila za Greyhound će krenuti od marta 2019. godine, a proizvodnja će početi početkom novembra u Brazilu. Specifikacija uključuju specijalne razvijene sisteme praćenja vozila, uključujući sisteme za nadgledanje sigurnosnih pojaseva za sve putnike, sistem za suzbijanje vatre i evropski tip turističkih sjedišta. Srce novih Irizara za Greyhound će biti osamlitarski Volvo motor snage 330 konjskih snaga sa automatskim mjenjačem, kako bi se smanjio umor kod vozača.

Irizar je na australsko tržište ušao 2007. godine, a već naredne je započelo partnerstvo sa Greyhound Australia. Od tada je Irizar isporučio više od 140 voznih jedinica. Tokom godina, Irizar je uvijek odgovarao na različite potrebe klijenata i kontinuirano poboljšavao sigurnost, pouzdanost i udobnost svojih vozila – pružajući najbolju uslugu od 1889. godine. Irizar ima proizvodne pogone u šest zemalja, a prisustvo prodaje je zabilježeno u više od 90 zemalja na pet kontinenata. O velikom uspjehu Irizara svjedoči i nagrada Coach of the Year 2018 koju je dobio njihov model i8.