Naslovnica Ekskluzivno Crna Mamba u voznom parku Oceanica iz Tuzle

Crna Mamba u voznom parku Oceanica iz Tuzle

1940
0
PODIJELI

Kompanija Oceanic iz Tuzle je prije nekoliko dana u svoju flotu dodao Neoplan Cityliner N1216 HD. Vozilo je u crnoj boji unikatnoj boji, koja ga čini jako izazovnim i fascinantnim na cesti. Na samom početku današnje prezentacije nove akvizicije, napomenut ćemo da je 2015. godine u voznom parku bio jedan bijeli Neoplan Cityliner N1216 HD koji se nije dugo zadržao u firmi Oceanic. Vozilo je prodato kompaniji Hukić Tours iz Sarajeva, tako da možemo reći da ovo vozilo za Oceanic nije nepoznanica.

Prije otprilike mjesec dana, vlasnik ove kompanije odlučio se ponovno za nabavku vozila koje će učiniti kompaniju još primamljivijo postojećim klijentima, ali koje će privući i nove. Nakon razmišljanja, odluka je pala na već provjereni model koji su i ranije imali.

Bezvremenski legendarni Neoplanov model Cityliner je oduvijek bio simbol kvalitete, udobnosti i naravno dobrog dizajna. Bilo da se radi o linijskom ili vanlinijskom prevozu jedno je sigurno – Cityliner će odraditi svaki zadatk koji se stavi pred njega u velikom stilu. Ne treba ni spominjati da zahvaljujući izgledu plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Još kad se tome doda da ova prinova dolazi u crnoj boji “WOW” efekat je siguran! Samim tim, vjerujemo, da je i izbor novog vozila za proširenje flote kod kompanije Oceanic bio prilično lagan.

Uslijedila je potraga i “Crna Mamba” se ukazala u Hamburgu u Njemačkoj. Po dolasku i samom pregledu vozila vlasnik je bio fasciniran i oduševljen tehničko-optičkim stanjem vozila. Vozilo nije imalo nikakvih tragova oštećenja kao ni tragova pretjeranog unutranjeg korištenja, u što smo se i sami uvjerili prilikom naše posjete.

Prvi vlasnik ovog vozila bila je kompanija Mommeyer Busreisen iz Hannovera. Zateknuto stanje na kilometar satu vozila je iznosilo oko 500 000 kilometara. Prva registracija ovog vozila bila je u dvanaestom mjesecu 2007. godine. Vozilo posjeduje MANov Euro 4 motor pogonjen sa 440 konjskih snaga koji je uparen sa 12-stepenim automatskim ZF mjenjačem.

Unutrašnjost vozila opremljena je sa 49 Kiel sjedišta, što na dužini od 12 metara nudi vrhunski komfor i udobnost svakome putniku. Svako sjedište je urađeno u kombinaciji tkanine sa bočnim kožnim izvezom i kožnim naglavkom te svako sjedište posjeduje naslone za ruku, stolić na preklapanje, mrežicu za lične stvari i dodatne naslonjače za noge. Sigurnosni pojasevi na svakom sjedištu je obavezna oprema.

Što se tiče audio i video tehnike, Blaupunkt se pobrinuo da sa dva LCD monitora i audio ozvučenjem stvori vrhunski i domaćinski ugođaj tokom svakom putovanja bez obzira na kilometražu. Vozački kokpit opremljen je sa anatomskim sjedištem, koje posjeduje masažere za vozača tokom vožnje. Centalni dio kokpita zauzima unikatno brendirani Neoplanov multifunkcionalni volan sa komandama koje dodatno olakšavaju vozaču upravljanje samim vozilom.

Sa desne strane ispred suvozačkog sjedišta nalazi se frižider za piće. U središnjem dijelu autobusa smješteni su kafe aparat i WC za putnike. Također, iza drugih vrata nalazi se i kabina sa madracem za odmor vozača.

Na kraju ove reportaže pripremili smo galeriju fotografija, kako bi detaljno pogledali novo vozilo u kompaniji Oceanic iz Tuzle. Zahvalili bi smo se gospodinu Almiru Brkiću na gostoprimstvu i prezentaciji prinove i poželjeli bismo mu puno sreće i uspjeha i novih autobusa u budućem radu.