Naslovnica Ekskluzivno Ventura Travel Agency kupila svoj prvi autobus!

Ventura Travel Agency kupila svoj prvi autobus!

2935
0
PODIJELI

Ventura Travel Agency je nedavno postala ponosni vlasnik turističkog autobusa marke Neoplan. Turistička agencija Ventura se na ovaj korak odlučila zbog velikog obima posla pa su odlučili da će nabavka vlastitog vozila u mnogome olakšati posao te učiniti ga efikasnijim. Bilo je potrebno da se odluče za vozilo koje će moći ispoštovati sve njihove uslove. Izbor je pao na Neoplan Cityliner najnovije generacije, vjerovatno omiljeni izbor za sve turističke agencije. Neoplan je uvijek bio sinonim za inovacije u izgradnji autobusa, za nove ideje te za beskompromisni razvoj i dizajn autobusa.

Venturin Neoplan Cityliner N1216 HD je proizveden 2011 godine i ovo je prvi Cityliner u Bosni i Hercegovini koji ima Spirit Edition pločicu. Naime, Neoplan je povodom 75. godišnjice postojanja i rada izbacio posebnu limitiranu seriju svih svojih modela koji su imali ovu inačicu Spriti Edition i krasi ih malo bolja oprema od ostalih modela. Vozilo je opremljeno sa 48+1+1 sjedećih mjesta, a sjedišta u njemu su proizvođača Kiel. Sva sjedišta su urađena u kombinaciji štofa i kožnih naglavaka i rubova sjedišta. Sjedišta imaju Neoplan amblem na sebi, a opremljena su sa sigurnosnim pojasevima, stolićem, mrežicama za ličn stvari i naslonima za ruke i noge.

Prilikom uvoza iz Njemačke vozilo je imalo oko 436.000 kilometara na satu. Vozilo je opremljeno sa Bosch audio/video sistemom te LCD monitorima u unutrašnjosti za prijatniju vožnju u toku noći. Za sigurnost putnika će se pobrinuti sistemi poput ABS, ESP, kamere za vožnju unazad, navigacije i ostalih sigurnosnih sistema. Vozilo je opremljeno sa EEV motorom koji je u prednosti nad Euro 5 motorom, pošto je poboljšan u skladu s tehničkim pravilima te zbog tog nosi EEV oznaku. Sa svojih 440 konjskih snaga koje su uparene sa automatskim  mjenjačem MANov motor će izvući maksimum u svakoj situaciji.

Vozilo je opremljeno sa toaletom, dva frižidera (jedan u instrument tabli, drugi iznad toaleta) te kafe aparatom koji će biti na usluzi svim putnicima da ga koriste u toku vožnje. Za ljepši i ugodniji ambijent prilikom vožnje pobrinut će se  unutrašnja LED rasvjeta koja je napravljena u veoma ugodnom plavom svjetlu sa bijelim neon svjetlima za potpuno osvjetljavanje unutrašnjosti vozila prilikom izlaska vani.

Ventura Travel je turistička agencija koja pred sobom ima samo jedan cilj: naći zadovoljstvo u svakom pređenom kilometru – osvojiti neosvojivo, pregledati nepregledivo! Svojim klijentima žele pružiti puno iskustvo turističkog putovanja na opšte zadovoljstvo. Agencija je osnovana u Travniku i posluje od 1996. godine i jedna su od najstarijih agencija u Bosni i Hercegovini. Ovo im je prvo vozilo koje su nabavili u svom 22-godišnjem radu, a nije zatvorena ni opcija dodatnog proširivanja voznog parka.

Vozilo je brendirano u skladu sa nazivom agencije i novi član je već imao uspješan prvi pohod u Atinu, a u trenutku objave ovog članka ekipa sa novim busom se nalazi u Beču.

Ekipa portala BHBus.ba agenciji VTA želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

Enes Čehajić