Naslovnica Novosti Volvo dobio narudžbu za 40 autobusa iz Litvanije

Volvo dobio narudžbu za 40 autobusa iz Litvanije

1249
0
PODIJELI

Ollex, jedan od lidera u segmentu prevoza putnika u Litvaniji i Baltiku, poslao je narudžbu Volvu za 40 vozila. Narudžba se odnosi na 25 modela Volvo 9700, u izvedbama od 12,4 i 14 metara, i 15 modela Volvo 9900 u izvedbi od 13 metara. Novi autobusi će biti dodani već postojećoj floti od 50 Volvo autobusa u Ollexu i biće isporučeni tokom 2019. godine.

“Sa naručenim novim autobusima možemo nastaviti da nudimo prvoklasne usluge našim putnicima i da vodimo profitabilan posao. Visokokvalitetni autobusi sa konkurentnim troškovima životnog ciklusa i mogućnošću da jako dugo ostanu u aktivnom radu su od ključnog značaja za naše poslovanje i ovo je ono što dobijamo od Volva”, kazao je Olegas Radionovas, vlasnik kompanije Ollex.

Nova generacija Volvo autobusa za Evropu predstavljena je ranije ove godine i uključuje dva modela: Volvo 9900 sa visokim specifikacijama i fleksibilni Volvo 9700, zajedno sa širokim spektrom opreme i paketa usluga.

Novi Volvo 9900 nudi izuzetno visok nivo poda i velike staklene površine koje pružaju izuzetno dobre poglede kako na prednju tako i na bočne strane. Svestrani Volvo 9700 je dostupan sa širokim spektrom opreme za kako bi se ispunile sve želje i zahtjevi potrebni za obavljanje redovnih linija srednjih udaljenosti, ali i za turističke vožnje.

Volvo je uložio mnogo u rješenja za poboljšanje udobnosti, kao što su ergonomski dizajnirana putnička sjedišta i dobro izolovani enterijer sa niskim nivoom buke. Klimatski sistem obezbjeđuje jedinstvenu i prijatnu temperaturu u čitavom autobusu, bez obzira na vanjske uslove, a ne treba zanemariti ni sistem grijanja.

U septembru je Volvo dobio nagradu za Održivi autobus (Sustainable Bus) 2019 za novi Volvo 9900.