Naslovnica Novosti Brazilski Visate kupio 16 Marcopolo autobusa

Brazilski Visate kupio 16 Marcopolo autobusa

922
0
PODIJELI

Viação Santa Tereza (Visate), gradski prevoznik u brazilskom gradu Caxias do Sul, kupio je 16 novih Marcopolo autobusa za svoje potrebe. Sva vozila će se koristiti na glavnim linijama u gradu. Svi kupljena vozila su model Torino, od čega su tri zglobna i 13 solo vozila.

Ovo je velika obnova voznog parka za kompaniju Visate ove godine. Inače, kompanija u svom voznom parku ima isključivo Marcopolo autobuse, sa prosječnom starošću manjom od sedam godina. Prema riječima Rodriga Pikusse, biznis direktora Marcopolo, Visate stalno ulaže u nova vozila kako bi ponudio uslugu visokog standarda kvaliteta i efikasnosti. “Naše partnerstvo sa kompanijom je blisko, dugo i snažno. Veoma smo zadovoljni što smo mogli ponuditi najsavremenije autobuse stanovništvu Caxiasa”, završio je Pikussa.

Sa Volvo B340 šasijom, zglobni Torino je dugačak 21 metar i ima kapacitet od 180 putnika. Kako bi se povećala udobnost i sigurnost, Torino nudi koncept boljeg korištenja prostora i ergonomije. Ostalih 13 solo Torina, deset njih ima Mercedes-Benz 1519 šasiju, a preostala tri Agrale MA 15. Vozila su duga 11,25 metara i imaju kapacitet od 50 putnika.

Visate je kompanija koja upravlja gradskim prevozom Caxias do Sul od 1986. godine. Ima flotu sa 343 autobusa koja radi na 76 linija i prevozi oko 90 000 putnika dnevno. Od ukupnog broja vozila, njih 260 ima lift, 14 ih imaju rampu, a svi su 100%-tno prilagođeni brazilskom Zakonu o pristupačnosti.