Naslovnica Novosti 100 električnih Yutong autobusa ide u Čile

100 električnih Yutong autobusa ide u Čile

990
0
PODIJELI

Kineski proizvođač autobusa Yutong postigao je dogovor o isporuci 100 potpuno električnih autobusa u Čile. U proteklih 15 godina, Yutong je prodao više od 20 000 vozila u Latinsku Ameriku, čime je postao najveći kineski izvoznik autobusa na ovaj kontinent. Isporučene električne autobuse će koristiti kompanije Buses Vule i STP Santiago koji su zaduženi za odvijanje gradskog saobraćaja u Santijagu, glavnom gradu Čilea. Isporuka Yutong autobusa je u okviru ekološke urbane politike koju sprovodi čileanska vlada, a ona između ostalog podrazumijeva i zamjenu trenutnih gradskih autobusa novim energetskim vozilima do 2050. godine.

Električni E12 autobus, model koji će Yutong isporučiti u Čile, opremljen je kapacitetom od 324 kWh i karakteriše ga mala potrošnja energije. Model dolazi sa sistemom brzog punjenja, a potrebno je samo dva sata da se autobus potpuno napuni. Vozila se mogu puniti i preko noći u garažama kada je struja jeftinija, što će dodatno ublažiti troškove prevoznicima. “Već 13 godina jačamo svoje prisustvo u Čileu, primjenjujući politiku kompanije Yutong koja podrazumijeva prilagođene proizvode, dodatne opreme, finansiranja i sveobuhvatne zaštite kako bi vozila različitim kupcima na različitim tržištima služila što bolje”, rekao je Chang Hao, zamjenik generalnog direktora Yutong za inostrana tržišta.

Yutong je u protekle tri godine rangiran kao broj 1 izvoznik kineskih autobusa u Južnoj Americi, sa ukupno isporučenih 20 635 autobusa do sada. To je 54% od ukupnog izvoza kineskih vozila u ovom sektoru, što pokazuje očitu vodeću poziciju kompanije na ovom kontinentu. Da bi aktivna vozila bila što dugotrajnija i bez problema u Čileu, Yutong je uspostavio sedam servisnih stanica i pružio je operativnu obuku radnicima u servisima. Kursevi za vožnju, održavanje, strukturu vozila, hitno rukovanje i rješavanje problema održani su posebno za nove električne autobuse koji su u dolasku.

U 2017. godini, Yutong je ostvario ukupnu prodaju 67 568 velikih i srednjih autobusa, uključujući 24 865 novih energetskih autobusa. Osim ovog posla, Yutong je nedavno dobio još jedno veliko priznanje. Isporukom modela ZK6122H9 označena je i svečana prodaja 15 000-og autobusa u Afriku. Na tom tržištu Yutong je prisutan od 2004. godine, a u zadnje tri godine imaju tržišni udio od 45% prodanih autobusa u Africi među kineskim proizvođačima. Yutong autobusi se prodaju u 50 afričkih zemalja.