Naslovnica Ekskluzivno BHBus Ekskluzivno: Prva Setra S 531DT na Balkanu stigla u Nikolić Prevoz

BHBus Ekskluzivno: Prva Setra S 531DT na Balkanu stigla u Nikolić Prevoz

958
0
PODIJELI

Razlog današnjeg  članka jeste prezentacija prve Setre S 531DT koja je kročila na Balkan. Preduzeće Nikolić Prevoz d.o.o. osnovano je 1998 godine. Osnovna djelatnost preduzeća je prevoz putnika na linijskim i vanlinijskim vožnjama. Obavlja prevoz putnika u međunarodnom prevozu do Beča (Austrija), Bregenz (Austrija), Njemačke i Bugarske i nazad.

Također, kompanija obavlja i slobodne vožnje u zemlji i inostranstvu. Na teritoriji opštine Negotin i Zaječar obavlja prevoz učenika do škola i linijski prevoz u sva okolna sela. Nikolić Prevoz d.o.o. posjeduje autobuse visoke turističke klase opremljene klima uređajima, toaletima, video i audio sistemima. U preduzeću radi 90 radnika u stalnom radnom odnosu sa dugim radnim stažom u preduzeću Nikolić Prevoz d.o.o.

Vozno osoblje je stručno osposobljeno kako na linijskom, tako i na vanlinijskom prevozu putnika. Preduzeće Nikolić Prevoz posjeduje autobuske stanice u Negotinu i Zaječaru, kao i sopstveni servis za održavanje autobusa. U sastavu preduzeća posluju i turističke agencije u Negotinu, Zaječaru i Kladovu, a od decembra 2017. godine u sklopu autobuske stanice u Negotinu otvorene su i sobe za prenoćište, sala za proslave i restoran.

Kako smo napomenuli ovih dana kompanija je dobila izuzetno vrijedno pojačanje za vozni park. Riječ je potpuno novoj i po prvi puta na balkanskim cestama vidljive drumske “Kraljice” Setre S 531DT.

Veličina koja dotiče sva čula – nudi iskustvo od prvog trenutka. S 531 DT nije samo odgovor na najviše zahtjeve, ona nudi fascinantnu udobnost za putovanje autobusom prilikom sticanja novih iskustava samog putovanja. Prijatan miris pozdravlja putnike čim uđu u prijatan i osvjetljen enterijer.


Već na samom donjem spratu iznenađuje ambijent koji prenosi potpuno novo osjećanje prostora. Vozači upravljanjem sa novom Setrom S 531DT, doživit će kao pravo iskustvo vrhunske top klase.

Multi funkcionalni sistem nudi brojne funkcije nadzora i kontrole samog vozila. Na displeju koji se nalazi ispod samog volana vozač može da prati sve važne parametre vozila. Glavni standard iz Setre jeste da ste dobro zaštićeni na putu. Posljednja generacija preciznije bilježi okoliš nego ikad. Savremeni sigurnosni koncept S 531 DT također uzima u obzir i pješake izvan vozila. Na primjer, pomoćna kočnica za slučaj nužde ABA 4 detektuje pješake koji se kreću do 80 metara ispred vozila, u gotovo svim smjerovima. Svako ko vjeruje da je S 531 DT čisti luksuz, u svakom pogledu je u pravu.


Vozilo je pogonjeno ekonomičnim Mercedes motorom BlueTec-6 koji ispunjava sve ekološke standarde. Jako bitno je istaknuti i novi Predictive Powertrain Control (PPC) sistem koji optimizira vrijeme pomjeranja i brzinu vožnje koristeći GPS i čuvajući dodatno gorivo. Prtljažnik nudi dovoljno prostora za prtljag, čak i za proširene komforne prilike.

Što se tiče kapaciteta sjedišta, tu se nalazi 78 Lux Ambassador sjedišta, koja nude vrhunsku udobnost, kao i veliki razmak za što lagodniju i udobniju vožnju tokom putovanja. Za bolji ugođaj putnika na spratu dužinom cijelog vozila je urađen stakleni-panoramski krov.

Za sami kraj preporučili bismo da pogledate galeriju fotografija i zahvalili bi se predstavnici kompanije Emil Frey Mirjani Ristanić iz Beograda, koja nam je pomogla za prezentaciju nove Setre S 531DT koja je stigla u ovu kompaniju.

Kompaniji Nikolić prevoz iz Negotina želimo puno sreće i uspjeha sa novom “Kraljicom” u daljem radu.