Naslovnica Novosti Švedski Transdev kupuje 59 VDL Citea

Švedski Transdev kupuje 59 VDL Citea

932
0
PODIJELI

VDL Bus & Coach će isporučiti 59 VDL Citea LLE-127 švedskoj kompanij Transdev. Transdev će koristiti autobuse od juna 2019. godine u tri opštine grada Štokgolma – Sigtuna, Upplands Väsby i Vallentun. Ovaj posao predstavlja novi korak u saradnji između Transdeva i VDL-a. U junu 2019. godine, VDL će takođe isporučiti 25 električnih zglobnih Citea za grad Umeåu, na sjeveru Švedske. Ovaj posao je rezultat pozitivnih iskustava sa VDL Citeama koje je Transdev kupio za Umeu prije dvije godine.

Niclas Flodin, tehnički i operativni direktor Transdev Sverige: “Saradnja VDL Bus & Coacha i Transdev Sverige je jako dobra i zahvaljujući ovim saradnjima upoznati smo sa VDL-ovim visokokvalitetnim proizvodnim asortimanom. Iskustva sa VDL Citea LLE u Umei su jako dobra, posebno u pogledu niskih “ukupnih troškova vlasništva”, pa smo odlučili da ponovo odaberemo VDL Bus & Coach kao našeg partnera.”

“Veoma smo ponosni što se Transdev ponovo opredjelio za nas kao partnera, ovog puta za operacije u Sigtuni, Upplands Väsby i Vallentuni.Ova narudžba je jedna od najvećih za VDL Bus & Coach ikad iz Švedske i pokazuje da je zbog svojih aduta – prosječne potrošnje i izvrsne pouzdanosti, VDL Citea LLE vrlo efikasan izbor za poslove javnog prevoza”, kazao je Fredrik Dahlborg, generalni direktor VDL Bus & Coach Sweden AB.

VDL Citea LLE-127 karakteriše ekološki prihvatljivi motori i izuzetno mala težina zahvaljujući laganom modularnom konceptu. Ovo rezultira odličnom potrošnjom goriva i malim troškovima održavanja. Za kupca to znači maksimalni profit dobitka.

I Transdev i VDL Bus & Coach imaju za cilj da osguraju i daju svoj doprinos u prelasku na čistiji i održiviji javni prevoz. Sa ovom i prethodnom saradnjom ove dvije kompanije, u Švedskoj je preduzet korak ka održivom javnom prevozu.

Transdev nudi nekoliko vrsta javnog prevoza uključujući autobus, voz, tramvaj i brod. Transdev Sverige je član međunarodne grupe Transdev koja omogućava svakodnevno 10 miliona putovanja, sa više od 80.000 zaposlenih širom svijeta. Transdev Sverige je jedan od najvećih operatera javnog prevoza u Švedskoj sa skoro 80 godina iskustva.