Naslovnica Novosti Iveco isporučio autobuse na Sardiniju

Iveco isporučio autobuse na Sardiniju

1074
0
PODIJELI

Iveco Bus je osvojio tender za nove autobuse koji je raspisala kompanija ARST sa Sardinije prošlog oktobra. Posao je podrazumijevao isproruku 61 autobusa modela Crossway u dvije različite verzije – 28 vozila dužine deset metara i 33 vozila dužine dvanaest metara. Vozila su isporučena i dopunjuju flotu od skoro hiljadu jedinica.

Ova kupovina je dio šireg projekta obnove vozila koji je pokrenuo ARST, najveća kompanija za prevoz naSardiniji i jedna od najvećih na nacionalnom nivou, koja uglavnom upravlja prigradskim prevozom, ali i međugradskim u gradovima kao što su Alghero, Carbonia, Iglesias, Macomer i Oristano. Ova isporuka je rezultat zajedničkog poduhvata između ARST-a i 15 drugih transportnih kompanija u regionu.

Novi Crossway autobusi imaju niz inovativnih funkcija za poboljšanje udobnosti i sigurnosti u vozili. Neke od njih su hidraulička platforma za olakšan pristup osobama sa smanjenom pokretljivošću, automatski sistem za gašenje požara, sistem video nadzora sa nadzornim kamerama, displejima za liniju i anti-vandal sjedištima.

Serija sistema za pomoć vozaču i ergonomska kabina vozača znače da je udobnost vozača također poboljšana. Autobusi su opremljeni Tector 7 motorom od 320 KS i Euro 6 normom te je spojen sa ZF Ecolife mjenjačem. Ova generacija motora donosi i značajne uštede na potrošnji, kao i intervalima za održavanje koji su sada duži.

Zvanična isporuka 61 Crossway autobusa za ARST održana je u prostorijama Pratosarda u Nuorou, u prisustvu generalnog menadžmenta kompanije, gradonačelnika Nuora, regionalnog savjetnika za transport Sardinije, poslovnog menadžera Iveco Bus za Južnu Evropu i predstavnika lokalnog zastupnika Iveco Bus.