Naslovnica Novosti Svjetsko prvenstvo u rukometu: Vrhunski sportisti sa MAN autobusima

Svjetsko prvenstvo u rukometu: Vrhunski sportisti sa MAN autobusima

1108
0
PODIJELI

Svjetsko prvenstvo u rukometu, 26. izdanje po redu, počelo je prije šest dana i održava se do 27. januara. Ukupno 24 ekipe će se boriti za titulu svjetskog prvaka. Turnir se održava u Njemačkoj i Danskoj, a otvoreno je utakmicom njemačkih i korejskih timova.

Sportisti će putovati na utakmice – koje se održavaju u Berlinu, Kelnu, Minhenu i Hamburgu – u MAN autobusima. Kao “službeni snadbjevač”, MAN Truck & Bus je osigurao korištenje dvanaest autobusa za potrebe turnira i to jedanaest vozila iz asortimana MAN Lion's Coach i jedan Neoplan Cityliner – rezervisan za njemački tim.

“Autobus njemačke rukometne reprezentcije ima atraktivnu boju i dizajn i sigurno će privući veliku pažnju. A slogan “Deutschland fährt MAN” koji je napisan na crnom autobusu je u konačnici ono što ga pretvara u pravi mamac za oči”, izjavio je Hartmut Sander, potpredsjednik za korporativne komunikacije u MAN Truck & Bus i čovjek koji je zadužen za sportska sponzorstva. Autobus je jednako impresivan iznutra kao i spolja te je opremljen ekskluzivnom unutrašnjom opremom, koja je ugrađena u MAN Bus Modification Center (BMC) u Plauenu. Vozilo ima zadnji salon sa stolom i sedam individualnih VIP sjedišta od kože. Tu su također dva vis-à-vis stola, velika kuhinja i high-tech multimedijalni sistem. Ovo će osigurati da timovi imaju udobno mjesto za raspravu o taktikama prije i poslije utakmica. “Dobro osmišljena rješenja, velikodušni unutrašnji prostor, udobna sjedišta i ambijentalno osvjetljenje garantirat će da su sportaši potpuno opušteni i pripremljeni kada stignu na svoja odredišta”, izjavio je Andreas Losert, direktor prodaje u MAN Truck & Bus Germany.

Neoplan Cityliner L je pogonjen dizelskim motorom snage 440 KS (324 kW), koji ne samo da ispunjava zahtjeve za emisiju iz emisije Euro 6, već i postavlja standarde u smislu ekološke prihvatljivosti i ekonomske učinkovitosti. Mobilni štab njemačkog rukometnog tima ima brojne sisteme pomoći koji će osigurati sigurnost tokom putovanja, uključujući BirdView sistem kamera, elektronski kočioni sistem (EBS), sistem pomoći pri naglom kočenju (EBA), kao i sistem praćenja trake (LGS) i Adaptivni tempomat (ACC).

Drugi timovi sa Svjetskog prvenstva u rukometu će koristiti vozila iz MAN-ovog Lion's Coach asortimana. Ova vozila nude prvoklasni komfor u kombinaciji sa visokom ekonomskom efikasnošću. Čak i duža putovanja garantuju opuštajuće iskustvo, zahvaljujući prostranim unutrašnjim prostorima i udobnim ergonomskim sjedištima. Zahvaljujući brojnim sistemima pomoći, i vozač i rukometaši te njihov tim će moći da uživaju u vrhunskoj i svestranoj sigurnosti tokom putovanja

Kao partner 26. Svjetskog prvenstva u rukometu, MAN može dodati još jedno uspješno poglavlje svojoj tradiciji sportskog sponzorstva: “Naročito kada je riječ o timskim sportovima, gotovo je nemoguće ne naići na timske autobuse koje nije obezbijedio MAN Truck & Bus. Sportska sponzorstva su za nas postala etablirano sredstvo korporativne komunikacije i pomaže da se naši brendovi ispune emocijama i da im se omogući jaka pozicija na tržištu”, zaključio je Hartmut Sander.