Naslovnica Novosti FlixBus širi mrežu linija u BiH: Nove linije kreću iz Mostara

FlixBus širi mrežu linija u BiH: Nove linije kreću iz Mostara

1922
0
PODIJELI

Kako je najavljeno danas na konferenciji za medije u Mostaru, najbrže rastući autobusni prijevoznik FlixBus širi mrežu autobuskih linija. Mostar, Međugorje te 6 novih destinacija povezuje se s 36 direktnih destinacija te s nekim od najvećih evropskih metropola.Nakon što je u junu 2017. godine FlixBus započeo s prvim autobuskim linijama iz Sarajeva, od 1. februara 2019. godine mreža linija se znatno širi. Bosna i Hercegovina s ukupno 18 destinacija od kojih su najveći centri upravo Sarajevo, Mostar i Međugorje postaje značajna zemlja izvan EU koja je umrežena, a time i sama postala dostupna brojnim turistima.

“Osim što smo putnicima iz ovog dijela BiH omogućili dostupnost i jednostavna putovanja širom Evrope, otvorili smo pristup i nekim novim turistima. FlixBus kao sinonim za putovanja autobusom u Evropi, na listi je svih turista koji traže sljedeću destinaciju za putovanje”izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE South regiju. “Upravo zbog toga te zbog iskustva koje imamo u zemljama naše regije, ovi će gradovi itekako profitirati od umrežavanja” – dodao je Dean.

Zahvaljujući regionalnim partnerima, a ponajviše Autohercu, prve zelene linije kreću 1. februara direktno u smjeru Hrvatske te Njemačke. Od ukupno 18 destinacija, nove priključene su Mostar, Međugorje, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje. Većina direktnih linija prolazi kroz jedno od najvećih čvorišta FlixBusa u CEE South regiji, odnosno kroz Zagreb čime je jednom kupljenom kartom, omogućen daljnji nastavak putovanja prema Veneciji, Beču, Budimpešti, Pragu ili nekoj drugoj evropskoj metropoli.“FlixBus je svojim poslovnim modelom uspio privući milione putnika širom Evrope. Stvorio je hiljade novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobuskih prevoznika. Ovaj uspješan model prihvaćaju mnogobrojni regionalni autobuski partneri kao model vlastitog razvoja i napretka, a Autoherc je upravo jedan od njih” – zaključio je Dean.

FlixBus putnici profitirat će od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od sigurnosti i udobnosti novih autobusa. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedišta, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima.

Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.ba u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa te na autobusnim kolodvorima. Na web stranici se detaljno mogu vidjeti i sve dostupne destinacije.

Primjenom digitalizacije u tradicionalnoj industriji prevoza putnika, FlixBus je uzdrmao tržište. Prvi je krenuo s pružanjem usluga mobilne aplikacije uz dodanu vrijednost putniku, a integriran je i u Google mapu kao jedinstveni prevoznik u cijeloj regiji. Koriste li putnici Google mape te tako istražuju mogućnosti putovanja, kao jedna od opcija uz avio i javni prevoz, ponudit će im se i FlixBus moguća putovanja.