Naslovnica Novosti BYD ADL isporučuje devet električnih vozila za Stagecoach

BYD ADL isporučuje devet električnih vozila za Stagecoach

794
0
PODIJELI

Vodeći dobavljač električnih autobusa u Velikoj Britaniji, konzorcij BYD-ADL, napravio je još jedan značajan korak naprijed sa isporukom devet čisto električnih autobusa dužine 10,8 metara zajedno sa opremom za punjenje za Stagecoach South iz grada Guildford.Ova isporuka naglašava stabilan rast dohotka konzorcija BYD ADL, jer počinje se i sa flotnim isporukama i izvan Londona. Autobusi za Guildford su predstavljeni na nedavnom sajmu Euro Bus Expo. Sa jednim vratima i 36 sjedišta, vozila pružaju izuzetnu udobnost i privlačnost za putnike. Važno je napomenuti da su ovo prvi autobusi koje ovaj konzorcij isporučuje Stagecoach Grupi koja je sa 8000 autobusa jedan od najvećih operatera u Velikoj Britaniji. Stagecoach je na čelu inovacija u javnom prevozu, a BYD i ADL se nadaju da je ovo prvi u nizu od projekata na kojem će ove kompanije zajedno raditi.

U Guildfordu devet električnih autobusa će povezati tri parka sa centrom grada, radeći šest dana u sedmici, sa polascima u razmacima od 10 do 15 minuta. Guildford je važan i historijski veliki grad južno od Londona sa velikim univerzitetom i koji je popularan među putnicima u glavni grad. Ovo je prva flota čistih električnih autobusa koja tamo ulazi.

Arthur Whiteside, generalni direktor ADL-a za prodaju u Velikoj Britaniji, izjavio je: “Oduševljeni smo što podržavamo Stagecoach South i okrug Surrey u njihovom uvođenju čistih, nulta emisijskih autobusa. Sa odličnim sadržajima i interijerom koji je usmjeren na putnike, ova vozila će dodatno povećati atraktivnost Guildforda kao destinacije i mjesta zaposlenja u regionalnoj ekonomiji.”

Menadžer kompanije BYD iz Velike Britanije, Frank Thorpe, rekao je: “Ulazak u rad ovih vozila znači da je naše zajedničko preduzeće sada isporučilo napredne električne autobuse većini glavnih autobuskih operativnih grupa u Velikoj Britaniji. Drago nam je da smo u mogućnosti da pružimo mnogo više od autobusa. Naše znanje je pomoglo u obezbjeđivanju potrebne infrastrukture, uključujući BYD izgrađene punjače.”