Site icon BHBus.ba

Kungsbacka kupuje električne Volvo autobuse

Volvo Buses je dobio narudžbu za tri potpuno električna autobusa i tri hibridna autobusa iz kompanije KE's Bussar koja se nalazi u gradu Kungsbacka na zapadnoj obali Švedske. Ovo će biti prvi elektrificirani autobusi u gradu. KE's Bussar, koji se bavi linijskim prevozom u Kungsbacki, planira da vozila stavi u rad tokom juna 2020. godine.

Električni autobusi će biti punjeni preko CCS punjača snage 150 kW u remizi kompanije KE's Bussar. Potrošnja energije za Volvo električni autobus je oko 80% niža nego za odgovarajući dizel autobus. “Oduševljeni smo i ponosni što smo primili ovu narudžbu od kompanije KE's Bussar. Ovaj psao pokazuje snagu ponude koju nudi Volvo Buses – naša sposobnost da kombinujemo čisti električni pogon sa hibridnom energijom kako bi se prilagodili različitim putevima u istoj operaciji”, kazao je Daniel Treptow, ispred Volvo Buses.

Kungsbacka je četvrti grad u Švedskoj koji će nabaviti Volvo električne autobuse, nakon Geteborga, Malmöa i Uddevalla. Volvo električni hibridni autobusi su u redovnom radu od ljeta 2018. godine u Värnamu, također rade i na liniji 55 u Geteborgu. Volvo elektrificirani autobusi su prodati gradovima u mnogim zemljama, uključujući Dansku, Veliku Britaniju, Luksemburg, Holandiju, Norvešku i Poljsku.

Pored potpuno električnog Volva 7900 Electric, Volvo električna vozila uključuju hibridne autobuse i električne hibridne autobuse (plug-in hibridi). Do sada je Volvo Buses sveukupno primio više od 4200 narudžbi za elektrificirane autobuse širom svijeta.

Exit mobile version