Naslovnica Ekskluzivno Autobus godine u BiH 2019 – Setra 517 HDH!

Autobus godine u BiH 2019 – Setra 517 HDH!

1559
0
PODIJELI

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan jubilarni 20. po redu „Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Već standardno, ekipa Portala BHBus je bila na licu mjesta. Završna manifestacija organizirana je u Domu mladih – Skenderija gdje su, osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.Pobjednici su se birali u više kategorija, pa da krenemo redom.
Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najbolje ponijela je Belgin Arnautović (PORSCHE BH).

Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.dacia.ba, dok je nagradu za Ideju godine dobio gradonačelnik Sarajeva, gospodine Abdulah Skaka za projekat Formule E u Sarajevu.Specijalna nagrada za ekologiju pripala je firmi Elektroprivreda BiH, koja je uvela dva električna vozila u svoju flotu kao i punjače za električna auta koji se mogu koristiti besplatno, a za projekat godine proglašen je projekat Car Care Center iz Sarajeva. Posebno priznanje za promociju zaštite okoliša primila je firma Coca Cola HBC.

Najbolji vozač u 2018. godini je Ivica Malić iz AK Komotin Jajce. Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Goran Stevanović, Bajro Potković i Slaviša Gejak iz Jedinice za saobraćaj Bijeljina, a specijalnu nagradu za doprinos u bezbjednosti u saobraćaju dobila je Jedinica saobraćaja Brčko Distrikt. Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Volkswagen iz Sarajeva, dok je Slađan Cvijanović iz kompanije Sim Impex – Banja Luka proglašem menadžerom godine u kategoriji autoopreme. Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Hifa Oil iz Tešnja. Nagrada za inovaciju u smislu proširenja ponude osnovne djelatnosti dobila je Bunjo Grupacija iz Sarajeva.

U kategoriji Menadžer godine – vozila titulu najboljeg ponio je Nedžad Junuzović (KIA), dok je diler godine Nedret Hasanović (Mercedes-Benz – Živinice). Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Željko Jelić iz Širokog Brijega, a priznanje za doprinos u edukaciji kadrova ponio je Fadil Čolić iz Sarajeva.

Među dostavnim vozilima, pobjedu su odnijeli tri identična kandidata, Opel Combo, Citroen Berlingo i Peugeot Rifter, a najbolje terensko vozilo je Hyundai Santa Fe. Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je Nissan Leaf. Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Ford Focus. U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Mercedes-Benz Actros.

U kategoriji koja nas najviše zanima bili su nominovani:
– Isuzu Novociti Life
– Mercedes Tourismo 17 RHD
– Otokar Sultan Mega
– Scania Interlink
– Setra 517 HDH
– VDL Futura FDD2

Sumiranjem rezultata, titulu Autobus godine BiH za 2019 godinu ponijela je Setra 517 HDH, čime se potvrdio prošlogodišnji uspjeh kada je istu titulu ponio i model 531 DT.

Mirjana Ristanić, prodavač Daimler autobusa za BiH ispred kompanije Star import Beograd, u svom obraćanju nakon primanja nagrade izjavila je: “Setra je bila pobjednik i prošle godine i tradicija se nastavlja i ove godine. Prošle godine sam poželjela da imamo što više Setri na bh. cestama i to se i ostvarilo. Nove Setre polako pristižu u BiH i ovom prilikom bih željela da kažem da uskoro dolazi najnoviji model dabldeker Setra autobusa. Radi se o veoma ekskluzivnom vozilu i jako mi je drago da će jedno takvo vozilo doći u Bosnu i Hercegovinu.” Ekipa portala BHBus.ba je saznala i da će spomenuta Setra 531 DT doći u redove tuzlanske kompanije Bundavica.