Naslovnica Novosti Iveco Bus i Beltrame grupa: Dogovoreno 37 plinskih vozila

Iveco Bus i Beltrame grupa: Dogovoreno 37 plinskih vozila

941
0
PODIJELI

Iveco Bus i Beltrame grupa potpisali su ugovor o nabavci 37 vozila modela Crossway Natural Power, koja imaju pogon na CNG, a vozila će biti isporučena do kraja 2019. godine i biti će na raspolaganju Dracénie Provence Verdon Agglomération (DPVA), kojeg čine 23 opštine.

Dok Dracénie Provence Verdon upravlja gradskom mrežom sa jedanaest autobusa, ostatak linija je Beltrame grupa dodjelila javnim ugovorom. “Sada posjedujemo više od 270 autobusa, od kojih je 60 na raspolaganju za gradske linije. Ovim poslom će više od 80% flote u provinciji Dracénie raditi na plin”, rekao je Anthony Beltrame, predsjednik Uprave Beltrame grupe. Beltrame grupa će priključiti 80 vozila u svoju flotu, uključujući četiri Daily Blue Power NP-a. U saradnji sa kompanijom Pizzorno, biće postavljena CNG stanicu koja će također moći da vrši punjenje kamiona na CNG pogon iz tog regiona.Dracénie Provence Verdon također radi na obnovi svoje autobuske flote s NGV vozilima i usvajanju višegodišnjeg investicijskog plana s nabavkom dva autobusa godišnje tokom tri godine. “U kontekstu oživljavanja tržišta u septembru 2018. godine, napravili smo izbor da ohrabrimo kompanije da ponude obnovu flote čistijim vozilima i da postepeno ispune zakon o energetskoj tranziciji”, Izjavio je Frédéric Decompte, direktor za transport DPVA.

Crossway autobusi će bit opremljeni plinskim motorom Cursor 9 NP, snage 360 KS i sa istim obrtnim momentom kao i njihov dizelski partner. Sa četiri rezervoara od 315 litara, Crossway LE NP i Crossway NP omogućavaju radni opseg do 600 kilometara, uz brze ili spore izbore punjenja. Danas Beltrame Grupa ima flotu od 270 autobusa i zapošljava oko 270 ljudi. Vozila koja su floti imaju prosjek starosti ispod pet godina.