Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Drugi veliki autobus za Amsa Travel Sarajevo

EKSKLUZIVNO: Drugi veliki autobus za Amsa Travel Sarajevo

469
0
PODIJELI

Amsa travel iz Sarajeva je firma koja je nekako počela sa radom u isto vrijeme kada je naš projekat BHBus počinjao sa prvim koracima. Kako se naš projekat širio i rastao, tako je i kompanija rasla, a posebno nam je drago što je vlasnik gospodin Samir Ivazović bio uz nas i naš projekat od samog početka.

Zahvaljujući tome, ispratili smo sve novosti i uspjehe iz ove firme, a tu smo bili i prije 10-tak dana kada je stiglo i novo vozilo – MAN Lion's Coach. Vozilo je kupljeno preko kompanije Ube Store iz Tuzle, čime je nastavljena uspješna saradnja ove dvije firme, jer je ovo već treće vozilo pristiglo u mreži Ube Store.

Gospodin Ivazović je u posao prevoza putnika krenuo sa minibusevima, a veliki korak naprijed je bila odluka da se prije tri godine nabavi prvi veliki autobus – Neoplan Starliner N516 SHD. Dobar rad se nastavio i kruna je bila kupovina dva nova Otokar Sultan midibusa. “Prošla godina je bila izuzetno dobra, a ova se najavljuje da bi mogla biti još bolja. Kupovina velikog vozila prije tri godine je bila pun pogodak pošto na raspolaganju imamo vozila od 8 do 50 sjedišta i možemo da odgovorimo svim grupama i zahtjevima. Zbog nekih najava, kao i već ugovorenih poslova, odlučili smo da našu ponudu proširimo sa dva velika autobusa.” – pojašanjava gospodin Ivazović.

Nakon dobrog iskustva sa Neoplanom, ovaj put su se odlučili na malo drugačiji izbor – MAN, ali je ipak sve ostalo u jednoj kući pošto autobusi dijele dosta istih dijelova čime će održavanje biti pojednostavljeno i optimizirano. Novi Lav u voznom parku je 2014. godina i na prvi pogled izgleda jako lijepo u bijeloj boji sa karakterističnom maskom novijih modela i ukrasnom lajsnom za prepoznatljivim lavom. Vozilo je stiglo iz Turske, uz prethodne preglede i odrađene servise tako da je u tehničkom i vizuelnom smislu u perfektnom stanju.

MAN Lion's Coach je prepoznatljivo vozilo čije su karakteristike više nego dovoljne za siguran i udoban prevoz putnika do destinacija širom Bosne i Hercegovine, zemalja u okruženju i Evrope. Ne treba ni spominjati da je MAN Lion's Coach zbog svojih karakteristika i ekonomičnosti i najčešći autobus na našim cestama, tako da su definitivno omiljeni izbor kod naših domaćih prevoznika. Ispod poklopca se nalazi MAN motor koji ispunjava Euro 5/EEV standarde i koji isporučuje snagu od 400 KS u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem. Vozaču i ostalim putnicima će moderni sigurnosni sistemi obezbjediti sigurnu i udobnu vožnju.

Vozilo je urađeno u nešto luksuznijoj varijanti, pa je odmah pri ulasku u vozilo primjetno da je pod urađen u imitaciji parketa. Putnici će se moći smjestiti na 47 udobnih, dodatno prošivenih i podebljanih sjedišta sa MAN logom na sredini naslona, a sve zbog što bolje udobnosti putnika. Vozilo ima full opremu koja, pored spomenutih sigurnosnih sistema, uključuje sisteme grijanja i klimatizacije, dva frižidera, kafe aparat, krevet za vozača te audio i video opremu koja će putnicima skratiti vrijeme na dugačkim putovanjima. Još jedna bitna značajka je i to da svako sjedište ima Simroll monitor u naslonjaču sa USB priključkom te dodatnu utičnicu od 220 V koje će svakako pružiti novu dimenziju u ponudi kompanije Amsa travel.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Amsa travel Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!