Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Farre tours pojačan još jednim Lavom!

EKSKLUZIVNO: Farre tours pojačan još jednim Lavom!

2210
0
PODIJELI

Ovih dana svjedočimo pravo “bus-boomu”, pošto autobusi dolaze na sve strane u Bosnu i Hercegovinu. Jedva stignemo sve ispratiti u našoj temi na forumu Prinove u firmama, a trudimo se koliko nam mogućnosti omogućavaju i da posjetimo sve firme koje su se ponovile.

Jedna od kompanija koja se ponovila u ovom periodu je i sarajevska kompanija Farre tours. Nakon novog MAN Lion's Coacha koji je stigao u maju prošle godine, ovaj put je stigao malo stariji brat. MAN Lion’s Coach je definitivno autobus favorit za kompanije koje se bave prevozom putnika, posebno zbog svojih tehničkih karakteristika, ekonomičnosti i udobnosti koje pruža svojim putnicima. Novopristigli Lav, treći u voznom parku, je 2016. godina i radi se o standardnoj dvoosovinskoj varijanti dužine 12 metara, širine 2,5 i visine 3,9 metara. Opremljen je sa jakim MAN Euro 6 motorom jačine 440 KS u kombinaciji sa automatskim TipMatic mjenjačem od 12 brzina. Interesantno je da je prethodni vlasnik vozila bila kompanija Baltik, Samobor, da na satu ima svega 267.000 km i vrijedi spomenuti da još uvijek ima fabričku garanciju.

Pri prvom susretu jasno je da se radi o skoro novom vozilu, pošto su fabrička boja i sjaj još uvijek istaknuti, a bijele originalne ratkape kao i prednja maska sa ukrasnom lajsnom upotpunjavaju izrazito lijep vizuelni dojam. Pri ulasku jasno je uočljivo vozačevo i suvozačevo sjedište urađeno u luksuznom izdanju sa kožnim dodacima. Radnim prostorom vozača dominira multifunkcionalni volan sa MAN znakom te instrument tabla sada već karakteristična za nove modele sa prekidačima i svim potrebnim sadržima. Vozilo ima najnovije sigurnosne sisteme koji će vožnju olakšati i učiniti bezbjednom. Na sigurnost putnika će paziti i kamera na drugim vratima, a fabrička navigacija će svakako biti od pomoći vozačkom osoblju. Također, vozač će odmor i pauze moći provoditi u bunkeru koji se nalazi iza drugih vrata, a koji je osim madracem, opremljen sistemom klime i grijanja te sistemom za dojavu dima i požara.

Pod vozila je urađeno u imitaciji parketa, a kapacitet vozila je 51+1+1. Sjedišta su standardna i provjerena proizvođača Kiel i prekrivena su kompletno tkaninom u kombinaciji crne i crvene boje. Sjedišta na sredini naslonjača ima MANov logo, a pošto se radi o turističkim sjedištima putnici na raspolaganju imaju mali stolić na naslonjaču, sklopivi naslonjač za ruke i naslone za noge kao i opcije izvlačenja sjedišta prema hodniku. Iznad svakog sjedišta se nalazi uslužni set sa individualnom rasvjetom, klimom i zvučnicima.

Vozilo je opremljeno Bosch audio/video opremom, dva monitora, mikrofonom, frižiderom te sistemom klimatizacije i grijanja koji će biti na raspolaganju putnicima. Vozilo čeka da mu stigne kafe-aparat koji će biti instaliran pored sjedišta suvozača u prednjem dijelu vozila. Ovaj MAN nema toalet, ali zbog toga ima povećan broj sjedišta, kao i povećan prtljažni prostor, što za posao koji obavlja Farre tours može biti svakako prednost.

Novo vozilo će sigurno ovoj kompaniji dati novu dimenziju i kvalitet u izvršavanju zadataka te će dodatno proširiti i ojačati ponudu. Iz kompanije su rekli da su zadovoljni rezultatima proše godine te kako je ova godina krenula. “Zadovoljni smo i sretni što smo bili u prilici nabaviti ovo mlado i kvalitetno vozilo za koje smo sigurni da će opravdati uložena sredstva i reprezentativno predstaviti našu firmu. Također, sretni smo što možemo reći da je ovo prva u nizu prinova ove godine, pošto će vozni park tokom godine biti dodatno proširen, ali o tome nećemo sada. Kao i uvijek, među prvim ćete dobiti informacije o svim promjenama u našoj firmi” – istakli su iz kompanije Farre tours.

Ekipa portala BHBus.ba porodici Vragić i svim uposlenicima kompanije Farre tours Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!