Naslovnica Novosti Električni autobusi Foton počeli sa radom u Indiji

Električni autobusi Foton počeli sa radom u Indiji

1003
0
PODIJELI

Stanovnici i turisti u gradu Shimla, koji je glavni grad indijske pokrajine Himachal Pradesh, od sada će uživati u vožnjama sa prvim električnim autobusima u tom gradu.

Proizveden u Kini, od strane Foton AUV Bus Company, autobusom će upravljati kompanija Himachal Road Transport Corporation (HRTC). Električni autobus sa 30 sjedišta zvanično je u rad pustio glavni ministar saobraćaja Jai ​​Rama Thakura, a autobus će raditi na kružnoj liniji Shimla-Dhalli. “Ako sve bude išlo po planu, HRTC će do 31. marta vjerovatno upravljati sa još 30 električnih autobusa proizvođača Foton AUV u pokušaju smanji zagađenje zraka u gradu. U naredna tri mjeseca, HRTC će pokrenuti 50 električnih autobusa na različitim linijama, zamjenjujući lokalnu flotu svojih autobusa koji su na dizelski pogon”, izjavili su iz kompanije Himachal Road Transport Corporation, samim tim otkrivajući da su sa Foton AUV potpisali ugovor za kupovinu 50 električnih autobusa.

Na svečanom događaju puštanja vozila u rad, gospodin Jai ​​Rama Thakura je rekao: “HRTC će uskoro imati preko 50 električnih autobusa u gradu. Ovi autobusi su opremljeni najsavremenijom opremom i imaju nultu emisiju, što će značajno doprinijeti zaštiti grada od zagađenja.”

U međuvremenu, HRTC je uspostavio svoju stanicu za punjenje u Dhalliju. Potrebno je 30 minuta da se napuni autobus. Kada se jednom napuni, može da pređe 150 kilometara. U toku su dobivanja sva potrebna odobrenja za dodatnih 30 električnih autobusa, koji će biti dodani u flotu do 31. marta, dok će u aprilu sa radom početi još dodatnih 20 autobusa