Naslovnica Novosti Guaguas Municipales proširila flotu sa osam Castrosua autobusa

Guaguas Municipales proširila flotu sa osam Castrosua autobusa

901
0
PODIJELI

Guaguas Municipales S.A. je transportna kompanija iz grada Las Palmas de Gran Canaria, koja upravlja gradskim linijama. Investicioni napori koje je preduzela ova kompanija iznose blizu 2,5 miliona eura, a sve sa ciljem obnove i optimizacije produktivnosti flote.

Ukupno je kupljeno 86 novih vozila, koja će biti dostupna putnicima u 2019. godini, a od te cifre Guaguas Municipales će uključiti 23 zglobna vozila, dužine 18 metara, 57 autobusa od 12 metara, pet od 10 metara i jedno vozilo sa 100% električnom tehnologijom, koje će služiti kao testno vozilo da se ispita opravdanost pokretanje projekta MetroGuagua.

Savjetnik mobilnosti Las Palmas de Gran Canaria i predsjednik opštine Guaguas, José Eduardo Ramírez i savjetnik za ekonomsku promociju, turizam i zapošljavanje Pedro Quevedo, u pratnji generalnog direktora Guaguas Municipales S.A., Miguel Ángel Rodrígueza, predstavili su 22. februara u sjedištu kompanije, nove zglobne autobuse Castrosua sa kojima će ova kompanija nastaviti svoj inovacioni proces.

Nova vozila će odmah početi sa radom i pojačat će one linije koje imaju najveći broj putnika i veliki protok. To su linije koje opslužuju uglavnom gornji dio glavnog grada Gran Kanarije, kao što su linije 33 ili 91. Zglobna vozila, duga 18 metara, predstavljaju značajno poboljšanje za magistralne puteve koji zahtijevaju vozila sa većim kapacitetom sjedišta.

Osam novih zglobni City Versus autobusa je napravljeni na šasiji MAN A24. Unutra ima 36 sjedišta sa četiri sjedišta prilagođena osobama sa smanjenom pokretljivošću i ukupan kapacitet je oko 140 putnika. Osim toga, postoje dva mjesta rezervirana za invalidska kolica ili dječja kolica, koja uvijek moraju biti postavljena u suprotnom smjeru od smjera kretanja vozila. Vozila pokreće MAN D2066 LuH 59 Euro 6c motor, snage 360 KS. Ovi motori najnovije generacije omogućava kompaniji da nastavi sa svojom ekološkom predanošću.

Ovi autobusi su potpuno dostupni svim kategorijama putnika zahvaljujući kneeling sistemu kao i teleskopskoj električnoj rampi. Oni također imaju Hispacold sistem za klimatizaciju i USB utičnice za korisnike koji žele da napune svoje elektronske uređaje tokom putovanja. Dodatnu sigurnost će pružiti sistem za dojavu i gašenja požara Fogmaker. Pored toga, vozila posjeduju i kamere za detekciju mrtvih uglova. Svi autobusi su opremljeni i linijskim displejima kao i unutrašnjim ekranima na kojim se nalaze sve informacije vezane za liniju.